Ahoj, chtěla bych radu, jsem v 27 tt a pohyby cítím jen někdy a málo. Je to normální? Placentu mám vpředu a jsem trochu při těle. Je možné že je to tím?
Určitě to prober s lékařem. Je pravda že já jsem pohyby taky cítila jen občas, většinou k večeru, nejlíp jsem je vnímala ve vaně. Když jsem si fakt už nebyla jistá, tak jsem si hladila břicho (víc intenzivně) až se holt prcek probral a já se uklidnila.
Možné to určitě je, nicméně jak píší holky, poradila bych se s doktorem. Můj syn se hýbal minimálně prakticky celé těhotenství. Důležité je, že je cítíš. Sem tam zkus mrně popíchnout. Zbytečně se neplaš, ale pro vlastní klid prober s doktorem 😉
ja jsem to tak taky mela...citila jsem ji hlavne vecer, co nejaka pisnicka, zpev...poustela jsem dceri hudbu.... na kterou reagovala kopanim.....
ale urcite to dr rekni, ma nakonec zjistili ze dcera mela kratky pupecnik, ze se moc nehybala ke konci.... tehdy jsem to s dr resila pac celou dobu predtim kopala...
taky jsem měla placentu na přední straně a je pravda,že ty pohyby byly tlumené, ale pokud se ti cokoliv nezdá, určitě bych to probrala s doktorem, ať má jistotu,že je vše v pořádku 🙂
mám stejný problem,, před 3dnama jsem byla na 3d a vse ok ale zda se mi ze pohyby jsou hodne slabé.včera byla poradna ovšem bez uzv. muze mit mimčo jen línější období??
Já necítila pohyby - tedy spíš byly hodně, hodně slabé a jela jsem na pohotovost...no a pak to jelo. Malý se za tři dny musel narodit, ovšem neříkám, že je to tvůj problém.
Jinak mě dr. vždycky říkal, že pokud je intenzita jiná a nepomůže ani poloha na boku či pohyb, jet raději do nemocnice. Vždycky je to 100x lepší jet zbytečně, než si potom něco vyčítat.
@denousek Peti, jestli je intenzita jiná a něco se ti nezdá, zajeď si na pohotovost, ať ti natočí monitor a udělají utz. Budeš víc v klidu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já bych zavolala svému gynekologovi a konzultovala bych to s ním. Zná váš stav lépe a určitě má více zkušeností.
Ještě by to chtělo doplnit,jestli tu intenzitu a sílu pohybů cítíte méně od začatku nebo jen např. v posledních dnech.