Ve 24tt cítím pohyby hodně nízko

oliverka28
31. bře 2016

Ahojky holky,jsem ve 24 týdnu těhotenství,poslední dobou cítím pohyby strašně nízko,někdy mám pocit,že je to v místech kde je ochlupení,k tomu všemu strašné tlaky na celý spodek,občas mi přecházejí i do konečníku. Na kontrole jsem byla před týdnem a miminko prý nízko nemám. Jsem prvorodička,takže jsem ze všeho vystrašená,měla jste to některá?

denousek
31. bře 2016

taky prcka citím nízko,je to normální... gravitace 😉

soyevita
1. dub 2016

@oliverka28 Taky to tak mám,takže v klidu 😉

lucieta7
15. dub 2016

Jsem teda zatím jen ve 21tt, ale taky to cítím takhle nízko 🙂 vyděsilo me to, tak jsem se na utz ptala doktora, jestli se mu nezdá, ze je mimco nízko a prý ne, jak je maličké, tak je nízko. Jak poroste, bude zase trochu výš 🙂, myslím,ze se nam po "kopancich dole" zasteskne, jakmile budou mimca otocena hlavickou dolů a budeme dostávat ostry kopance do žeber :D

daasenka85
15. dub 2016

Ano a děsilo mě to šíleně ☹ Jako sice jsem porodila dřív, ale to s tím nesouvisí podle mě, už u dcery mi hrozil předčasný porod a čípek mi v tom 22.tt, kdy jsem malého cítila nejníž, ještě držel hezky. Podle mě je to tím, jak mimčo kope nožkami dolů, že ještě není otočené. Bylo to hodně děsivé, souhlas..

oliverka28
autor
18. dub 2016

Já teď začínám 27 týdnem,mimčo mám otočené nožkama dolů ty kopance,to je fakt síla,cítím je až v konečníku,někdy mám poit,že zaručeně musí vystrčit nohu,od záchoda se nemůžu hnout,takže se vyloženě těším na kopance do žeber. Chtěla jsem se vás holky zeptat,teď na poslední kontrole mi doktro zjistil,že mám prý lehce zkrácený čípek,nic víc neřekl,jen že to není nic tak strašného,může to být i polohou mimča,jak tam dole všude kope?

mika251
18. dub 2016

@oliverka28 ja som tiež 27tt a malá sa tam v priebehu dňa dosť otáča - ráno ju vždy cítim kopať nad pupkom, tak sa človek aj zaraduje, že už je hlavou dolu a potom v priebehu dostávam také rany do spodku, že sa mi až orosí čelo 🙂
Inak, pred dvomi týždňami bola pár dní taká lenivšia, tak som ju pre istotu skontrolovala s Angelsounds a srdiečko som našla úplne dole, na hranici ochlpenia. Tak to už vobec neviem, jak tam bola poskladaná.
Proste tam ešte majú dosť miesta, tak si to užívajú.

Neviem, či prílišná aktivita bábätka dokáže skrátiť čípok, ale pokiaľ k tomu doktor už nic viac nepovedal, tak by som sa tým asi neznepokojovala.

oliverka28
autor
18. dub 2016

@mika251 Já kopance cítím jen dole,asi se mu pořád nechce otáčet. U pupíku cítím jenom takové protahování miminka,vždycky s mi tam kůže zvedne,zavlní se a pak mě kopne dole.

legionella
18. dub 2016

@oliverka28 kdysi jsem nekde cetla (ale teda kdovi kde), ze tlak na cipek je vetsi, kdyz naleha hlavicka, tj. okopavani cipku nozkami je asi "setrnejsi" 😀

oliverka28
autor
18. dub 2016

@legionella Děkuju moc 🙂 Tak to jsem trošku ráda,že to okopávání je šetrnější a budu jen doufat,že se čípek nebude dál zkracovat 🙂

daasenka85
19. dub 2016

@oliverka28 Tak ráda bych napsala, že to tím není, ale v mém případě, když jsem rodila dřív, se to nehodí. Ale jak vidíš, nejsme samy a bylo to u ostatních v pohodě. Ale přesně jak popisuješ, cítila jsem pohyby až jakoby v konečníku nebo v pochvě, byla jsem doslova strnulá hrůzou. Pak už to ale přešlo, nejhorší to bylo nějak 22.-24. týden tuším. Ani lehce zkrácený čípek nemusí nic znamenat, u malé jsem měla 26 mm už v 21. týdnu, postupně se zkracoval čím dál víc, ale donosila jsem ji. Je teda fakt, že jsem skoro celé těhu proležela. U malého jsem se začala od 26.tt zevnitř otevírat. Pak to šlo rychle, ležela jsem, ale už to nešlo s malou pořád. Držím pěsti, věřím, že to dáte, ale radši se co nejvíc šetři...

oliverka28
autor
19. dub 2016

@daasenka85 Moc dekuju. Na posledni kontole pred tydnem mi doktor rikal,ze mam maleho narvaneho nozkama dolu tak pry proto citim pohyby tak nizko. K tomu cipku mi skoro nic nerekl,hodnotu nevim,rucne me vysetrel,rekl ze mam lehce zkraceny cipek a ze to neni nuc hrozneho,nic vic.. Podlednich 14 dni mam neprijemne tlaky do konecniku na to mi doktror ani nic nerekl,takze to je asi polohou miminka...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru