Ahoj maminky,
Prosim moc o rady, uz jsem se tu jednou radila😢 ale stale pohyby necitim.
Jsem 22+4tt vsude pisou jak bych sveho malickeho uz mela davno citit a ja porad nic necitim jen obcas lechtani😢ale kopnuti stale zadne a.ani jine pohyby 😢je to normlani mate to nektera.
Já jsem také začala pohyby cítit až později (nevybavuju si přesně už kdy). Ale vím, že cca od 20tt jsem taky začala pozorovat a znervózňovalo mě, jak se všude píše, že už by měly jít cítit a všechny maminy psaly, jak je ty jejich mimča pořádně kopou... A jak říkám, přišlo to později a jen lehce, vlastně dodneška mě pořádně nekoplo to naše (za 3 týdny mám termín porodu). Tak pokud je na prohlídkách vše v pořádku, nedělala bych si s tím těžkou hlavu.
@hankaat zezacatku to je jako lehtani, jeste vydrz a bude to citit vic a vic, hlavne kdyz si lehnes uplne do roviny 😊 ke konci budes chtit, aby porad spinkal, ja uz musim mit vsude modriny z toho jak se rozdivocel 😄
Moc Vam dekuji 😢 postavu mam normalni mozna trosku brisko jsem mela nez jsem otehotnela🙂
já jsem první pohyby cítila až kolem 22. - 23. týdne. Byla jsem jedna z těch, co to cítila nejpozději, ale mám placentu na přední straně, tak proto. I teď cítím pohyby jen v podbřišku, jinak ne. A jinak jsem hodně hubená, měla jsem v té době asi 53 kilo, takže postavou to nebylo.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hankaat Příklad jednoho extrému: Kamarádka necítila dcerku celé těhotenství - jednak měla placentu přes přední břišní stěnu, takže ta pak tlumí nárazy miminka a pohyby jsou cítit později a né tak intenzivní, také měla méně plodovky, takže mimčo mělo méně prostoru.
Každopádně si myslím, že by to mohlo vysvětlovat položení placenty, které může pohyby výrazně tlumit. A také samozřejmě záleží na naturu mimča 🙂