Ve 22tt miminko stále necítím

hankaat
22. kvě 2017

Ahoj maminky ☺
Jsem prvorodicka☺ cekam chlapecka ☺
Chtela bych se Vas zeptat jak je to s prvnima pohybama miminka 😢 dnes jsem 21+4 a miminko stale necitim , obcas jen takove mravenceni 😢
Dekuji ☺😘

vanea
22. kvě 2017

@hankaat Ahoj, taky čekám první, taky chlapečka=) a cítím od konce 19tt. U prvorodiček je ale běžné necítit nic klidně až do 22tt, navíc pokud máš placentu vepředu, nebo máš mimčo hodně dole, nebo je menší, nebo jsi silnější / máš silnější břišní stěnu....tak se to může ještě o nějaký ten týden posunout;) je to hodně individuální. A jinak kopanečky hodně připomínají tik ve svalu a takové zalechtání. Já už teda teďka vidím vzdouvající se břicho, protože jsem hodně hubená a už je to o dost silnější než v tom 29tt =D takže je jasné, co to je a kde přesně se vrtí =)) ale není to tak hned a u každého...tak ještě vydrž, ono to přijde =)

hankaat
autor
22. kvě 2017

Dekuji moc , me doktor rekl ze mam hodne plodove vody, tak jestli to je i tim nevim 😢

freemee
22. kvě 2017

Ahoj, jsem dneska 21tt a taky cítím jen šimrání a sem tam tlačení, regulerní kopanečky zatím žádné, takže neboj nejsi v tom sama 🙂

marenkav
23. kvě 2017

Ahojky, já pohyby zacla vnímat v průběhu 21tt (nejsem hubená a placentu mám na přední straně), a to, když jsem je viděla - boulilo se mi bříško 😉 zpětně jsem si uvědomila, že jsem lehké simrani cítila už od 18tt, jen jsem to prostě nerozlisila od střev 😲 teď jsem 26tt a malou cítím po celý den, jak tam řádí, ale nejvíc v noci 😅
Určitě se také brzo dockas 😉

ly1987
23. kvě 2017

Ahojky, jsem také prvorodička. Cítila jsem opravdu slabé mravenčení, tak do 25 tt... a to jen občas, takže jsem se opravdu bála, ale u dr bylo vždy vše v pořádku 🙂. Pohyby cítím tak od toho 28 tt... ale není to také nic extra... Myslím, že čekám mimořádně hodné miminko 🙂 aspoň zatím v břiše... pak se uvidí 😇 🙂)

vercast
23. kvě 2017

Ahoj, určitě v tom nejsi sama 🙂 Je to moje první mimi a jsem v 21tt a žádné pohyby.. Včera mi zrovna doktorka říkala, že ať se nebojím, že to má třeba i 2týdny čas.. Že zatím to může být jenom mravenčení, "chůze" po sněhu, atd.. Občas něco ucítím, ale podle mě jsou to střeva :D

zlobr
23. kvě 2017

Mě trápilo to stejné 🙂 Taky čekám chlapečka. Placentu jsem měla na zadní stěně. Rozhodně nejsem hubená, ale ani nějak silná.
První pohyby jsem cítila až ve 20.tt. Pocitově to bylo stejné jako pohyb střev. A cítila jsem to jen večer, v klidu. A můžu říct, že opravdu výrazné pohyby cítím tak od 30.tt. Teď jsem 34.tt. Do té doby jen takové lehké ťukání. Občas se mi bříško trochu vyboulilo.
Plodové vody mám přiměřeně (podle doktora 🙂 )
Od začátku říkám, že mám bud hodně klidné a nebo hodně líné dítě (asi po rodičích) 😀
V 15.tt jse msi chtěla koupit Angelsounds, abych mohla poslouchat srdíčko a byla v klidu. Všude jsem ale četla, že od 18.tt se cítí pohyby a Angelsounds se nevyužívá. Tak jsem nekupovala ale pak jsem se pozorovala a čekala na každý nepatrný ťukaneček.
Hlavně se nenervuj (vím, že se to lehce řekne) ale mysli spíš na to, že miminko má dost místa a nepotřebuje tě kopat 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru