V těhotenství skoro ve všem cítím cibuli. Někdo stejný problém?

petruskaaa9
21. pro 2020

Ahoj, nemá někdo stejný problém jako já?Už z toho začínám šílet, ale skoro v každém jídle, které jen prošlo kolem cibule, necítím jinou než cibulovou chuť. Cibuli cítím už pomalu ve všem. Cítím jí i v potravinách, kde jsem dříve ani nevěděla,že cibule je. Je opravdu málo jídel, která mi nedělají problém. Můžu sladké, ale na to já zase moc chuť nemám. Jsem ve 22.týdnu. Četla jsem, že tohle spíše trápí těhotné v prvním trimestru, ale u mě to začalo až kolem 20.

slunea
21. pro 2020

No a nemůžeš si vařit sama?

petruskaaa9
autor
21. pro 2020

Já si vařím sama, ale je to těžký, když skoro každé jídlo má v základu cibuli...samozřejmě jsou jídla, která se bez cibule obejdou, ale těch moc není. Navíc mám problém už i s těstovinami (mají divný zápach), maso mi už taky voní jinak než dřív (a to jsem první trimestr byla masová), vajíčka taky děs. Ale cibule u mě vede, ta je pro mě nejhorší :D Výběr se mi zužuje a já už nevím co vařit, aby to pro mě bylo poživatelný :D

atekram42
21. pro 2020

A co tam prostě tu cibuli teda nedávat? 😀 Tak to bude prostě chutnat trochu jinak, nevidím v tom problém.

maaaadlaaaaa
21. pro 2020

Já ze základu během těhotenství většinou cibuli vynechávala, když jsem věděla, že mi nedělá dobře a jedla jsem snad všechno.

veronika9595
21. pro 2020

Já od začátku těhotenství musela přestat používat jak cibuli tak i česnek. Už to ani nemáme doma... a téměř každé jídlo se bez toho obejde ... je fajn zkusit osmahnout slaninu na malé kousky jako základ do spousty jídel se to hodí

katule1990
21. pro 2020

@petruskaaa9 Já třeba cibuli nejím celoživotně, nesnáším její chuť a i poznám, když ji tchyně kvůli mně do jídla rozmixuje. Vařím skoro denně a bez cibule se v pohodě obejdu, nepřijde mi to vůbec problém. Když v nějakém receptu je, tak ji prostě přeskočím a je to 😀.

veronika9595
21. pro 2020

@katule1990 a to ti tchýně dělá jako naschvál, nebo myslí dobře ? 😂😂

drep
21. pro 2020

Tak ji tam nedávej. Muž má crohna a nesmí nadýmavé věci, tak prostě vařím normálně, jen bez cibule. Není to žádná věda.

petruskaaa9
autor
21. pro 2020

Máte pravdu, dělám z toho moc velkou vědu, prostě jí tam dávat nebudu :D

katule1990
21. pro 2020

@veronika9595 Dělá to, protože si to myslí dobře a myslí si, že to nepoznám 😅. A mně je blbý komentovat to, tak dělám, že o tom nevím a ona se tetelí, jak to dobře vymyslela 😅.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru