V 19tt necítím pohyby malého

barbarelka94
22. říj 2016

Ahojte maminky, jsem v 19tt a stále necítím pohyby ...Známí se mě na to ptají, kamarádky taky, prej už některé cítili v 16, 17tt... A já pořád nic, jsem z toho taková nesvá... Kdy jste je cítily vy ? Mohu cítit později ? ☹ ☹

szajinka
22. říj 2016

Ahoj, každá to má jinak. někdo cítí dřív, někdo později 🙂 ono to každým dnem přijde 🙂)

siiia
22. říj 2016

u prvního ty pohyby jdou cítit většinou až 20.tt nahoru, já malou cítila až od 21.tt a to i přesto to, že mi doktor říkal, že je budu cítit o mnoho později kvůli placentě na přední stěně... 🙂 rozhodně neplaš, není vyjímkou je cítit klidně i od 23.tt, navíc u mne to ani nebylo hned jako pohyby, ale první týden nebo dva jen takové lehounké ťupkání nebo spíš bublání.... 🙂

terry1512
22. říj 2016

V klidu máš čas. U prvního jsem cítila pohyby až kolem 22t ,teď u druhého cca ve 20t.

barbarelka94
autor
22. říj 2016

Holky tak to jste mě uklidnili... Děkuji moc ... Já jsem strašný stresar, ale ne ten typ co by zase úplně plašil a letěl k doktorovi .... Mě přijde že necítím ještě ani nějaké bublání nebo tak ...a nebo jsem to nepostrehla....🙂 jen mě to zaskocilo, některé píší že už v 16tt cítily silné kopance ...😱 Nevím ...ale i přesto moc děkuji 🙂 já se těším až ucitim pohyby ...

ivetka7686
22. říj 2016

@barbarelka94 neboj vse je urcite v poradku 😊 ja citila prvni kopanec ve 20tt a to bylo jemne tuknuti 😁 mela jsem placentu Na predni strane to hodne ty pohyby tlumi..vis Na ktere strane mas placentu?

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@ivetka7686 prave že nevím 😂 já se ani ne zeptala ani jsem jako nevěděla ..jsem prvorodička tak zatím všechno tak zkoumám ..ale byla jsem u doktora v 16 tt a říkal pohyby ještě necítí že ? A dál nic jinak vše byla v pořádku 😇

westie
22. říj 2016

@barbarelka94 Ja je zacala citit az ve 22. tydnu; hlavne se z toho nestresuj, urcite to prijde🙂

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@westie jj děkuji ...strašně jste mě uklidnily 🙂 ...i přítel se mě furt ptá ..co Vojtíšek? A já že spinka že je hodný ...tak je smutný že ještě nekope :D

elisset
22. říj 2016

V tuhle dobu už jsem cítila takové bublinky ale myslela jsem si, že to není ono a opravdové pohyby až kolem 21 tt, bud v klidu každý to má jinak 🙂.

dzogobela
22. říj 2016

Ja taky az tak 21 tt a presne, ani jsem napred nepoznala, ze to je ono. Prislo mi to, jak bubliny v brise, ale takovy trochu jiny nez u prdu 😀 az kdyz pak manzel zkusil dat ruku na bricho a citil to taky, tak jsem usoudila, ze je to ono 🙂 jeste mas cas 🙂

kamarka
22. říj 2016

Ja až tak kolem 22 tt,23 tt...prostě u někoho to trvá dyl🙂

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@dzogobela No ti jako mi tam sem tam Bubla ale spíše bych řekla že střeva 😂 ale nebo se mýlím 🙂 kazdopadne děkuji za zkušenosti ... Dneska jdeme na menší koncert do klubu tak doufám že malého rozhybu 😂😂😂💗

prostejina
22. říj 2016

@barbarelka94 já bych jim ty kopance v 16tt moc nevěřila. At mi nikdo netvrdí, ze to pidi miminecinko ma takovou sílu 😀 já je cítila 19+6, ale to jsem ležela a byla v klidu. Možná je už cítíš, ale když pres den fungujes, nemáš šanci to zaregistrovat. Zkus si večer lehnout, a fakt se "napojit" na to miminko. Brzy je už ucitis, nemej strach 🙂

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@prostejina upřímně já jim ti taky nevěřím 😂😂 ale nic si z toho nedělám ... Jako dvakrát se mi zdálo že mě neck stouchlo ale to tak minulý týden tak jsem to přisuzovala strevum... 😂😂 Jak jinak 😂 ale jo brzy ti přijde doufám .... Jen furt cítím jak mi buší srdce někdy šílené ... Mám tlaky na hrudi a silné bušení ...v pondělí jdu na kardiologii kde mě poslala Doktorka pro holtra .... Nebudu se nějak stresovat 🙂 takže hlavu vzhůru a nohy v teple 😇

makronka222
22. říj 2016

Az 22tt do te doby nic, mala furt spala, jestli me za cele tehu vylozene kopla 5x tak je to moc, spis se lehce prevalovala ze strany na stranu ob den a to nebylo skoro ani citit, jak holky prirovnavaji k prdeni:D... pockej, ted hrotej jestli kope a az se narodi tak se budou ptat, zda v 7m umi precist F.L. Veka :D

tahejhula
22. říj 2016

Ja u prvniho citila pohyby od 14+5tt. Byly to jasne tukanecky, ale urcite ne mega cutance. Nicmene mnoho zen citi pohyby brzy a stejne tak mnoho zen je citi pozdeji. Je to naprosto individualni a ovlivnene vice faktory (ulozeni placenty, tukova vrstva na brise, jak je plod aktivni, atd...). V 19tt jeste urcite neni duvod k panice. 😉

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@tahejhula já bych to přisuzovala asi k té placentě 🙂 nebyla jsem tlustá taková normální ... Jak říkáš u někoho dříve u někoho později ...ale aby slečna psala že ji v 16tt kope šílené do orgánů , to je podle mě pro zasmání 😂😂 přikládám foto.... Z uterka 🙂

tahejhula
22. říj 2016

@barbarelka94 No to ne, v 16tt je plod dole, v podbrisku. Prvni pohyby jsem citila vzdy tak 3-4cm nad stydkou kosti. No takhle stihla jsem byla u prvniho, ale placenta byla vzadu a za druhe slo o veeelmi aktivni dite. 😀
Jinak pro srovnani: Prvni dite - pohyby jsem citila od 14+5tt, placka vzadu, druhe dite - pohyby jsem citila od 16+2tt, placka vepredu, treti dite - pohyby jsem citila az od 19+0tt!, placka nahore ve fundu, ale dite naopak hluboko v panvi a natocene nozkama k me pateri, ctvrte dite, pohyby citim od 15+6tt, placka vzadu.
Cili je to fakt naprosto ruzne i u jedne zeny.

kettkav
22. říj 2016

Já cítila poprvé ve 21 tt 🙂

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@tahejhula to věřím. ..ty brdo 4 děti ..smekam 🙂 určitě ti je radost já bych to asi nezvládla 😂 No vsichni rikaji, kde máš břicho , vždyť žádné nemáš ale to je taky individuální ... záleží jak komu rychle roste 🙂

tahejhula
22. říj 2016

@barbarelka94 U prvniho mi taky vykouklo nekdy ve 26tt, bud v klidu. Zato ted mam ve 21tt buben jak u prvniho pred porodem. 😂😂

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@tahejhula jo ? 😂 Takže jak kdy ... No ale přítel je v sedmem nebi že mi prsa strašně porostlý ...takže místo do břicha mi to jde tam 😂😂😂😂 předtím sucho prázdno a teď 😂😇

dokument
22. říj 2016

@barbarelka94 ja citila mezi 19. a 20. tydnem. Spis pozdeji. A kdybych se na to tak nesoustredila, tak je poznam az daleko pozdeji, treba az 25. tyden. To jsou takove "pohyby" ...pry bublinky... no takove nic, kdyby se clovek tolik nezkoumal...

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@dokument jojo ti bublinkivani jsem slyšela ..snad ti brzy přijde ...A napisu vám tady 😂

lajla
22. říj 2016

U prvního od 18tt , u dalších dřív ale ne každý den a pouze v určité poloze, taky záleží na umístění placenty, proporcích a vnímání jednotlivé ženy

serenna30
22. říj 2016

@barbarelka94 ja citila pohyby az v 21-22tt. Kazdy mi rikal, at sem rada, ze si to pak "užiju". A meli pravdu😂 Jen si prkne uzivej klidecku😊

damae
22. říj 2016

já jsem byla hodně nejistá až do tak 23. či 25. týdne - sem tam jsem něco ucítila, ale jistá jsem si vůbec nebyla, jestli to je dítě nebo moje vnitřnosti 🙂 Takže jsem vlastně cítila až tak od cca 24. týdne - do té doby to fakt nemůžu definovat, jako že jsem cítila pohyby, protože doteď nevím a bylo to třeba jednou za pár dní...

ivetka7686
22. říj 2016

@barbarelka94 neboj vim jak se citis 😁 ja byla taky vyplasena prvorodicka a musim rict,ze I po porodu jsem porad vyplasena 😁 neboj pohyby ucitis 😉 uvadi se od 20tt prvorodicky plus nektere Citi prvni pohyb treba az kolem 22tt 😉 preji hodne stesti

katushka82
22. říj 2016

Bud v klidu já u prvního cítila ve 20tt a u druhého až 23tt měla jsem placentu v předu a ještě vcestnou,

barbarelka94
autor
22. říj 2016

@ivetka7686 děkuji moc za uklidnění 😂 dnešní koncertove probuzení nezabralo tak snad to přijde .😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru