Ahojte maminky, jsem v 19tt a stále necítím pohyby ...Známí se mě na to ptají, kamarádky taky, prej už některé cítili v 16, 17tt... A já pořád nic, jsem z toho taková nesvá... Kdy jste je cítily vy ? Mohu cítit později ? ☹ ☹
u prvního ty pohyby jdou cítit většinou až 20.tt nahoru, já malou cítila až od 21.tt a to i přesto to, že mi doktor říkal, že je budu cítit o mnoho později kvůli placentě na přední stěně... 🙂 rozhodně neplaš, není vyjímkou je cítit klidně i od 23.tt, navíc u mne to ani nebylo hned jako pohyby, ale první týden nebo dva jen takové lehounké ťupkání nebo spíš bublání.... 🙂
V klidu máš čas. U prvního jsem cítila pohyby až kolem 22t ,teď u druhého cca ve 20t.
Holky tak to jste mě uklidnili... Děkuji moc ... Já jsem strašný stresar, ale ne ten typ co by zase úplně plašil a letěl k doktorovi .... Mě přijde že necítím ještě ani nějaké bublání nebo tak ...a nebo jsem to nepostrehla....🙂 jen mě to zaskocilo, některé píší že už v 16tt cítily silné kopance ...😱 Nevím ...ale i přesto moc děkuji 🙂 já se těším až ucitim pohyby ...
@barbarelka94 neboj vse je urcite v poradku 😊 ja citila prvni kopanec ve 20tt a to bylo jemne tuknuti 😁 mela jsem placentu Na predni strane to hodne ty pohyby tlumi..vis Na ktere strane mas placentu?
@ivetka7686 prave že nevím 😂 já se ani ne zeptala ani jsem jako nevěděla ..jsem prvorodička tak zatím všechno tak zkoumám ..ale byla jsem u doktora v 16 tt a říkal pohyby ještě necítí že ? A dál nic jinak vše byla v pořádku 😇
@barbarelka94 Ja je zacala citit az ve 22. tydnu; hlavne se z toho nestresuj, urcite to prijde🙂
@westie jj děkuji ...strašně jste mě uklidnily 🙂 ...i přítel se mě furt ptá ..co Vojtíšek? A já že spinka že je hodný ...tak je smutný že ještě nekope :D
V tuhle dobu už jsem cítila takové bublinky ale myslela jsem si, že to není ono a opravdové pohyby až kolem 21 tt, bud v klidu každý to má jinak 🙂.
Ja taky az tak 21 tt a presne, ani jsem napred nepoznala, ze to je ono. Prislo mi to, jak bubliny v brise, ale takovy trochu jiny nez u prdu 😀 az kdyz pak manzel zkusil dat ruku na bricho a citil to taky, tak jsem usoudila, ze je to ono 🙂 jeste mas cas 🙂
Ja až tak kolem 22 tt,23 tt...prostě u někoho to trvá dyl🙂
@dzogobela No ti jako mi tam sem tam Bubla ale spíše bych řekla že střeva 😂 ale nebo se mýlím 🙂 kazdopadne děkuji za zkušenosti ... Dneska jdeme na menší koncert do klubu tak doufám že malého rozhybu 😂😂😂💗
@barbarelka94 já bych jim ty kopance v 16tt moc nevěřila. At mi nikdo netvrdí, ze to pidi miminecinko ma takovou sílu 😀 já je cítila 19+6, ale to jsem ležela a byla v klidu. Možná je už cítíš, ale když pres den fungujes, nemáš šanci to zaregistrovat. Zkus si večer lehnout, a fakt se "napojit" na to miminko. Brzy je už ucitis, nemej strach 🙂
@prostejina upřímně já jim ti taky nevěřím 😂😂 ale nic si z toho nedělám ... Jako dvakrát se mi zdálo že mě neck stouchlo ale to tak minulý týden tak jsem to přisuzovala strevum... 😂😂 Jak jinak 😂 ale jo brzy ti přijde doufám .... Jen furt cítím jak mi buší srdce někdy šílené ... Mám tlaky na hrudi a silné bušení ...v pondělí jdu na kardiologii kde mě poslala Doktorka pro holtra .... Nebudu se nějak stresovat 🙂 takže hlavu vzhůru a nohy v teple 😇
Az 22tt do te doby nic, mala furt spala, jestli me za cele tehu vylozene kopla 5x tak je to moc, spis se lehce prevalovala ze strany na stranu ob den a to nebylo skoro ani citit, jak holky prirovnavaji k prdeni:D... pockej, ted hrotej jestli kope a az se narodi tak se budou ptat, zda v 7m umi precist F.L. Veka :D
Ja u prvniho citila pohyby od 14+5tt. Byly to jasne tukanecky, ale urcite ne mega cutance. Nicmene mnoho zen citi pohyby brzy a stejne tak mnoho zen je citi pozdeji. Je to naprosto individualni a ovlivnene vice faktory (ulozeni placenty, tukova vrstva na brise, jak je plod aktivni, atd...). V 19tt jeste urcite neni duvod k panice. 😉
@tahejhula já bych to přisuzovala asi k té placentě 🙂 nebyla jsem tlustá taková normální ... Jak říkáš u někoho dříve u někoho později ...ale aby slečna psala že ji v 16tt kope šílené do orgánů , to je podle mě pro zasmání 😂😂 přikládám foto.... Z uterka 🙂
@barbarelka94 No to ne, v 16tt je plod dole, v podbrisku. Prvni pohyby jsem citila vzdy tak 3-4cm nad stydkou kosti. No takhle stihla jsem byla u prvniho, ale placenta byla vzadu a za druhe slo o veeelmi aktivni dite. 😀
Jinak pro srovnani: Prvni dite - pohyby jsem citila od 14+5tt, placka vzadu, druhe dite - pohyby jsem citila od 16+2tt, placka vepredu, treti dite - pohyby jsem citila az od 19+0tt!, placka nahore ve fundu, ale dite naopak hluboko v panvi a natocene nozkama k me pateri, ctvrte dite, pohyby citim od 15+6tt, placka vzadu.
Cili je to fakt naprosto ruzne i u jedne zeny.
Já cítila poprvé ve 21 tt 🙂
@tahejhula to věřím. ..ty brdo 4 děti ..smekam 🙂 určitě ti je radost já bych to asi nezvládla 😂 No vsichni rikaji, kde máš břicho , vždyť žádné nemáš ale to je taky individuální ... záleží jak komu rychle roste 🙂
@barbarelka94 U prvniho mi taky vykouklo nekdy ve 26tt, bud v klidu. Zato ted mam ve 21tt buben jak u prvniho pred porodem. 😂😂
@tahejhula jo ? 😂 Takže jak kdy ... No ale přítel je v sedmem nebi že mi prsa strašně porostlý ...takže místo do břicha mi to jde tam 😂😂😂😂 předtím sucho prázdno a teď 😂😇
@barbarelka94 ja citila mezi 19. a 20. tydnem. Spis pozdeji. A kdybych se na to tak nesoustredila, tak je poznam az daleko pozdeji, treba az 25. tyden. To jsou takove "pohyby" ...pry bublinky... no takove nic, kdyby se clovek tolik nezkoumal...
@dokument jojo ti bublinkivani jsem slyšela ..snad ti brzy přijde ...A napisu vám tady 😂
U prvního od 18tt , u dalších dřív ale ne každý den a pouze v určité poloze, taky záleží na umístění placenty, proporcích a vnímání jednotlivé ženy
@barbarelka94 ja citila pohyby az v 21-22tt. Kazdy mi rikal, at sem rada, ze si to pak "užiju". A meli pravdu😂 Jen si prkne uzivej klidecku😊
já jsem byla hodně nejistá až do tak 23. či 25. týdne - sem tam jsem něco ucítila, ale jistá jsem si vůbec nebyla, jestli to je dítě nebo moje vnitřnosti 🙂 Takže jsem vlastně cítila až tak od cca 24. týdne - do té doby to fakt nemůžu definovat, jako že jsem cítila pohyby, protože doteď nevím a bylo to třeba jednou za pár dní...
@barbarelka94 neboj vim jak se citis 😁 ja byla taky vyplasena prvorodicka a musim rict,ze I po porodu jsem porad vyplasena 😁 neboj pohyby ucitis 😉 uvadi se od 20tt prvorodicky plus nektere Citi prvni pohyb treba az kolem 22tt 😉 preji hodne stesti
Bud v klidu já u prvního cítila ve 20tt a u druhého až 23tt měla jsem placentu v předu a ještě vcestnou,
@ivetka7686 děkuji moc za uklidnění 😂 dnešní koncertove probuzení nezabralo tak snad to přijde .😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, každá to má jinak. někdo cítí dřív, někdo později 🙂 ono to každým dnem přijde 🙂)