Ahoj jsem v 19.týdnu a řekla bych, že cítím jak miminko kope,ale když si dá manžel ruku na mé bříško nic necítí... Jsou to jak bublinky,ale nejsme si jistá...už to pociťuji 3 dny,myslíte, že už je to kopání?
Ahoj,já už jsem sice 32.týden,tkž kopanečky už dávno cítím,ale je možný,že už to klidně cítit můžeš,já jsem to začla cítit už v 18 tt a to jsem prvorodička a ty by to cítit tk brzo neměly.Ale bylo to tkový úplně jemňoučký ťukání,přítel to tky necítil,tkž už to klidně můžou být první pohyby. 🙂
@luccinda9 Přítel byl úplně odvázanej z toho,když poprvý ucítil Míšovy pohyby.Cítil je ale až někdy ve 22.týdnu,do tý doby jsem si to užívala jen já..tky mi doktor říkal,že cítit pohyby je v 18.týdnu dost brzo,že to můžou být klidně i pocity nadýmání,ale že v ojedinělých případech se to fakt stává i u prvorodiček.Ale jestli to jsou fakt ťukance,tk gratuluju,už na tebe mrňousek ťuká. 😉 😀
Určitě už miminko cítit můžeš. Při prvním mimi jsme je cítila cca od 17tt a podruhé dokonce už ve 13tt🙂
Ano, tie bublinky citis pohyby tvojho dietatko. Citila som to v 18. tyzdni. Ako prvorodicka. Ked som citila tie bublinky, tak som bola na Sone a babatko sa veselo hybalo. Je to dobre znamenie, ze vsetko je v poriadku. Ake tvoj manzel to nebude este citit 🙂))
@luccinda9 To co je za doktora, kazda moja kamaratka tie bublinky citila cca od 17 - 18. Tyzdna. Kazdy plod je iny a doktor neni zena, aby mohol prezit pocity, ake ma zena v tehotenstve. On moze citit tak bublinky v crevach a nie v maternici 🙂))
@luccinda9 Na to, aby to manža cítil je ještě brzo..Taky jsem znatelné kopanečky cítila od 18t a teprve v 21t i po přiložení ruky na břicho, dnes se již o týden pozděj i boulí a je to na pohled vidět..Jde taky o to, jakou máš postavu, já vážím 78kg, takže pas rozhodně ne jako laňka a přes tu tukovou zásobu to trvá. Jiné holky z prosincovek, co jsou opravdu štíhlé to tak měly dřív jak já s tím, že to bylo i vidět.
Ale odpověď na tvoji otázku, pohyby to být můžou a manža to ještě cítit nemůže..Vyčkej 2 týdny 🙂
já to cítila od 17tt, MUDr. mi to tenkrát taky nevěřil, že u prvorodičky je to brzo, ale já věděla svoje. jen je to ze začátku tak jemné, že je to prostě tvé a prckovo tajemství. nikdo jiný to zatím cítit nemůže. neboj. dočkáte se 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@luccinda9 já už druhý den cítím takový ťukanečky,ale manžovi jsem říkala,že to chce zatím hodně trpělivosti,tak ať ještě počká,až to budou pořádný kopanečky 😉