V 18tt mě v noci bolí kyčle, máte zkušenost?

peony86
7. lis 2014

Jsem na zacatku 18tt a pred par dny me v noci, spise az kmranu stracne zacnou bolet kycle, takze spani na boku je utrpeni, jakmile vstanu, je to v pohode ani pres den me to neboli, ale v noci je to hruza. Nemate stim nejakou zkusenost a radu? Co budu delat ke konci tehu, kdyz uz ted je to des:(

vercik83
7. lis 2014

@peony86 taky jsem to mela, pomohl mi porod. Hale ale zkus si davat mezi stehna-kolena polstar pri spani na boku, zpocatku mi to zabiralo...

snezenka123
7. lis 2014

Ahojky, jj jak radí vercik83 zkus polštářek mezi kolena,taky občas zacítím kyčle a pamatuji si,jak mě bolely před porodem,to se kolikrát nedalo spát 😒
Jinak asi jenom vydržet,tělo se připravuje na porod,jsem zvědavá,jak to budu mít teď před třetím porodem 😕 😅

letadlo13
7. lis 2014

Ahoj, malinko mi to taky dělá, od asi 29tt... prostě se v noci válím jako pytel brambor. Převaluju se levá, pravá, záda. Nic se s tím dělat nedá. Prostě vydržet. Ale spím tvrdě, takže nemůžu říct, že by mi to vadilo, zaberu hned znova 🙂

ducik
7. lis 2014

@peony86 polstar a vydrzet 😉 postar pomuze

akmitaf
8. lis 2014

Jestli už máš koupený kojící polštář celá se ním podlož a uvidíš ten rozdíl. Měla jsem to u prvního těhu taky a fakt mi to pomáhalo

maminka92
9. lis 2014

já jsem ve 36tt a můžu ti říct, že mě nic nepomáhá, ani polštáře nic. Ne jenže nemůžu v noci spát kvůli kyčlím, ale bolí mě už jen když sedím, někdy i když chodím... 😖 takže musím počkat než se prcek rozhodne přijít na svět a pak to bude v pohodě.... prostě prďka vydrž 😉 to k tomu patří

majruska
9. lis 2014

vydržet,podkládat, já to měla taky tak ke konci sem začala kulhat a kulhala sem ještě tak 2 měsíce po porodu už ale v pohodě 🙂

zarucha
9. lis 2014

přesně v této době mi pomohlo zakoupit pořádný velký kojící polštář (koupila jsem Matýsek, 215 cm) - jednu část "rohlíku" jsem měla mezi koleny, druhý konec pod hlavou, ve vyšším stupni těhotenství prostřední část podpírala i bříško. geniální věc, bez něj bych byla namydlená. 500kč mi na něj přispěla dokonce zdravotní pojišťovna, je to brané jako zdravotní pomůcka. Vybrala sjem ten plněný dutými vlákny, je tvrdší a víc podpírá. Zmizely nejen bolesti kyčlí, ale i zad.

kachidlo
30. lis 2014

@peony86 Mně bolely kyčle asi měsíc v prvním trimestru. Pomáhalo podložit boky polštářem. V prvním těhotenství bolely až někdy na konci třetího trimestru a přidávám se ke zkušenostem ostatních maminek s kojícím polštářem a polštářkem mezi koleny, stehny. Taky stačí srolovat a svázat měkčí deku do válce.

snezenka123
3. led 2015

Tak mě už bolí teda festově, a to jsem to nečekala, že při třetím těhu to budu zažívat a už od 25tt, nad ránem nemůžu spát, jak mě bolí kyčle, polštářek pomůže na chvilku,ale stejně je to naprd 😅 musíme vydržet,nic jiného nezbude 😀

uwe
4. led 2015

Kolem 14t. mi pomáhalo ležet na peřině🙂 ,ale teď už to musím jen zaspávat-22t.

sarriku
4. led 2015

Bolely mě kyčle jak prase, už jsem nevěděla jak si lehnout, furt jsem se musela přetáčet z boku na bok☹, nakonec mi pomohlo brát vápník v tabletách, jmenuje se to Caltrate a stojí to myslím 120 korun. Asi za týden to pomalu přecházelo🙂 Moje mamka měla taky těžký bolesti kyčlí, ale té v té době nepomohlo nic jinýho než jíst drcený vaječný skořápky.
Taky je fajn si strčit mezi nohy peřinu a být spíš na polobřichu než jen na boku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru