V 16tt bolesti bříška, je příčinou roztahování dělohy?

jochmar
4. únor 2015

Měla jste některá v 16tt problém s bolesti bříška? Jsou to spíše takové tlaky...pokaždé v jiném místě a sem tam i píchaní. Bolesti jsem mivala ze začátku těhotenství a daly se přirovnat k menstruačním bolestem. Ted je ta bolest jina...je příčinou roztahování dělohy? Nebo je něco špatně? 😞 nešpiním...nekrvácím ale přesto mám strach.

v82
4. únor 2015

Neboj, myslím, že je to normální. Já jsem takhle panikařila skoro celé svoje dvě těhotenství a nikdy z toho nebylo nic víc než zaražené prdíky (pardon) nebo právě jak píšeš roztahování dělohy. Někdy to bodalo opravdu intenzivně, ale fakt to bylo v pořádku. Vím, že je to nepříjemné, když přesně nevíš co to je, ale myslím, že to opravdu bude v pořádku 🙂 Držím palce - pohodové těhu 🙂

nikousek1
4. únor 2015

taky jsem to měla... Bylo to rozpínáním děložních svalů. Jak dítě roste, na vše tlačí a děloha se roztahuje. Pro jistotu se zeptej doktora, ale buď v klidu.

lucinka58
4. únor 2015

Měla jsem to takhle ve 14 tt. Je to roztahování dělohy. Doporučuji nasadit magnesium - to mírní křeče. Mě osobně to velmi pomohlo.

jitavrtule
5. únor 2015

neboj, neboj, bude hůř 😀 ne, vážně - měla jsem to taky tak, jak píšou holky nade mnou, zhruba od 14tt píchání a nepřijemná tupá až šťouravá bolest v břiše, ne pořád, ale docela často. všechno bylo (a je) v naprostém pořádku.
nevím jak to mají ostatní, ale mě přijde, že zhruba do toho 14tt jsem se pořád zaobírala tím, jak je mi šoufl a všechno mi smrdí, jak mám citlivá prsa...pak to přešlo a na místo těch prvotních pocitů přišel diskomfort v břiše. A k němu se pak přidalo ještě tvrdnutí a pohyby (které osobně taky nehodnotím jako zrovna příjemné). Mně vždycky břicho intenzivněji bolelo a pak poporostlo. Teď jsem 26tt a břicho mě často bolí třeba po celodenním sezení v kanclu.
Sama sebe uklidňuju přesně tím, co píšeš - pokud nekrvácím, nešpiním (a v mém případě ještě přidám - a cítím pohyby) a jen mě trochu někde dloube a tlačí, je všechno ok a nemá smysl se znepokojovat.
A třeba magnézko mně bohužel nijak zázračně nepomáhá, ani proti bolení, ani proti tvrdnutí.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru