Ahojky holky, mam dotaz ohledne hlenove zatky. Koncim 27 tt. Nasla jsem na vlozce hnedy hlen. Dosud jsem mela jen normalni vytoky, takze me to silene vydesilo a jela jsem na pohotovost. Pani doktorka mi rekla, ze to muze byt uvolnujici se hlenova zatka. Coz mi pripada v 27 tt hodne brzy. Prosim, mate s timto nektera zkusenosti? Neznamena to, ze porodim drive? Priznam se, ze presne nevim, kde se hlenova zatka nachazi. Na ultrazvuku bylo vsechno v poradku a cipek je zcela zavreny. Taky rikala, ze to muze byt praskla cevka, v coz doufam. Moc Vam dekuji za Vase odpovedi.
Moc dekuji, ano cipek mam zcela uzavreny. Opravdu me to vydesilo. Ale co je tedy pricinou? Netusim. 🙂 jinak se citim fajn a porad chodim do prace. Nic tezkeho nedelam, ale nevim jestli toto neni uz signal zustat doma.
to často ani doktor neřekne příčinu takové záležitosti, ale pokud řekl, že je vše cajk a nenapsal neschopenku, tak bych byla klidná.... a pokud byste klidná nebyla, tak si ji nechte napsat, protože spokojená maminka = spokojené miminko 🙂 a jestli byste v práci pořád lítala na WC kontrolovat, jestli náhodou se něco neděje, tak to nemá cenu....to sama dobře znám 😎
Já měla v pondělí ve 29+5tt hlenovou zátku na kalhotkách ( zím jsem si nebyla jistá jestli je to hlenová zátka) a druhý den odpoledne jsem zašpiněla, tak jsem jela do nemocnice, tam mě vyšetřili, Dr říkala, že to mohla být prasklá žilka, natočila monitor a ten zahnamenal slabé stahy. Jela jsem domů s větší dávkou magnézka a kdyby něco, tak mám dorazit. Ve 19h začali kontrakce😕 nakonec jsme museli do porodnice a tam se snažili udržet mimi co nejdýl v bříšku. Rodila jsem v 30+3tt.
Dekuju holky, no doufam, ze to byla jen praskla cevka. Ano, pokud bych mela byt nervozni, tak bych uz doma zustala. Co je to prosim presne hlenova zatka? Diky.
@zuzanastr https://www.modrykonik.cz/hlenova-zatka/
Jinak držím palce a je vše ok.😉 opravdu to může být prasklá cévka😉
Já bych se jen vyhnula pohlavnímu styku. Pokud je čípek uzavřený, tak bych jen upozornila svojí doktorku/ra na další kontrole, aby to zkontroloval.
Ano, v patek jdu. Tak se s ni poradim. Moc Vam dekuju za Vase informace. Dneska nastesti byla vlozka cista. Tak snad SNAD. Hezky vecer. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@zuzanastr pokud je čípek zavřený, tak je malá pravděpodobnost, že je to hlenová zátka - ta se uvolňuje v okamžiku, kdy se začíná čípek otevírat. Nicméně ani to, že se začne uvolňovat opravdu nemusí znamenat blížící se porod🙂 já se začala otevírat ve 30. týdnu, od 34. týdne jsem měla CS10 a otevřená na 3 cm, v 35. týdnu mi odešla hlenová zátka a nakonec jsem týden přenášela 😀