Únik moči nebo plodovka, jak to poznám?

hanpavka
14. čer 2016

Holky, chci se zeptat, jsem 23 týden a mám stále mokré kalhotky, denně - výtok je nažloutlý, vodnatý. Jsem prvorodička, tak si vůbec nejsem jistá, jak poznám únik moči od plodovky. Dočetla jsem se, že plodovka je bez zápachu, je to pravda? K Dr. jdu příští týden, tak bych to ráda vydržela a nejela tam dříve, protože už jsem tam chtěla jet kvůli pohybům, že je necítím, (ted denně cítím) tak zase plašit kvůli mokrým klahotkám... :-/ Je na tom někdo stejně? ☹

naomi6
14. čer 2016

@hanpavka Já jsem měla výtok během celého těhotenství - v obou případech 😉. K těhotenství to prostě patří. Někdo to tak má. Otravovalo mě to, ale nebylo to nic hrozného, nosila jsem prostě pořád slipovku. Doktor říkal, že je vše v pořádku. Myslím si, že moč bys poznala - ta specificky zapáchá. Plodovku nevím, ta mi odtekla až před porodem, ale myslím si, že to plodovka nebude. Je to prostě výtok. Pokud nemáš svědění a výtok nijak nezapáchá, tak bych zbytečně neplašila. Počkej na kontrolu a pak se na to poptej. Držím palce 😉

konekokira
15. čer 2016

Plodovka bývá narůžovělá a voní sladce 🙂 jinak já mám výtok celou dobu a mokro mám stále, a začala jsem ještě trpět lehkým únikem moči třeba při kýchnutí 🙂 až půjde o plodovku, tak to bezpečně poznáš 🙂

hanpavka
autor
15. čer 2016

@konekokira No, to by vlastně s tím taky mohlo souviset - v těhu se mi rozjela alergie, smrkám a kýchám nepřetržitě celý den... 😉 děkuji

konekokira
15. čer 2016

@hanpavka není za co 🙂

nofrona
15. čer 2016

@hanpavka Nechci tě nijak plašit, ale plodovku poznat nemusíš. Mě pomalu odtékala a přisuzovala jsem to úniku moči a taky jsem nosila vložku. Narůžovělá být nemusí. Určitě to na kontrole řekni, doktor vložku postříká a to mu řekne zda to plodovka je, či není. Držím palce 🙂

hanpavka
autor
15. čer 2016

@nofrona a pamatuješ si jak dlouho ti cca odtékala, než se na to přišlo? Teď jsem zase na vážkách.. jestli vydržet do pondělí nebo jet hned zítra...

vafle
15. čer 2016

Vzhledem k tydnu tehotenstvi bych si to radeji nechala zkontrolovat. Vem si obyc vlozku (bud porodnickou nebo nejakou takovou vatovou tlustou) ne zadne allways ani slipovky....ty reaguji s tim cinidlem a nic se nepozna. A stav se s tim do porodnice tam ti reknou jestli je to voda nebo ne.

astyna
15. čer 2016

Byla jsem na tom podobně - taky jsem šla asi 2x do poradny s vložkou, ať na to kouknou. No, když mi praskla plodovka, poznala jsem to okamžitě 😀 Já ji teda měla zelenočernou.

molindule
15. čer 2016

@hanpavka Taky doporočuju nečekat do pondělí, už jen pro váš klid. Nechci vás svou zkušeností strašit, ale je lepší jet zbytečně, než si pak celý život něco vyčítat. U mě to bylo tak, že jsem měla pár dní vodnatý výtok, ve čtvrtek v poradně vše OK vč. čípku, v pátek výtok lehce zesílil v sobotu ještě víc, jela jsem na pohotovost, kde zjistili, že je to už plodovka, navíc čípek zkrácený, okamžitě volali rychlou... Děkuju bohu, že jsem jela na pohotovost včas, byla jsem ve 29. týdnu, stihli mi dát kortikoidy na dozrání plic malého. Držím palce, ať je u vás vše v pořádku.

petralauf
15. čer 2016

@hanpavka Tohle zní jako výtok, ale za mě hlídat a hlídat! Nechci strašit, ale já jsem plodovou vodu nepoznala ani hodinu před narozením dítěte. Tak moc bylo dítě nacpané dole a prasklo to na blbém místě, že jsem měla jen pocit vlhkosti a nakonec mi to museli na sále píchnout znovu. Doktor v nemocnici mi předtím ráno po 12 hodinách kontrakcí řekl, že mě propouští, že nerodím a že mám přijet, až mi praskne plodová voda... a málem jsem kvůli tomu v prosinci porodila v autě :(

nofrona
16. čer 2016

@hanpavka Začala odtékat asi 14 dní před porodem a nechala jsem to tak až už to bylo víc, jela jsem do porodnice a rodila o měsíc dřív. Naštěstí vše v pořádku. Možná kdybych jela dřív, tak by se s tím dalo něco dělat. Ale já už byla takřka bez plodovky ☹ . A vůbec jsem nepoznala, že jde o plodovku a to jsem byla druhorodička. Radím vzít si vložku a jít to pro jistotu ověřit. Držím palce 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru