Je pravda, ze VZP od roku 2018 neproplaci ultrazvuk (velky, geneticky), ktery se drive standartne delal vsem zdarma?
Jsem u RBP a druhý ultrazvuk jsem si platila sama. Prý to teď pojišťovny neproplácí. Volala jsem a psala všude možně, ale nikdo vlastně o ničem nevěděl... tak pořád nevím, jak to je 🙂
2. ultrazvuk jsem měla na konci ledna 2018 a neplatila jsem nic 🙂
Druhý screening v těhotenství je zahrnuto do vyšetřovacích metod a měl by být hrazen pojištovnou
Prý je to teď nově tak, že pokud jsi měla první screening v roce 2018, tak pak se druhý ve 20. týdnu již hradí, snad by se neměl hradit pokud je pouze podezření na nějaký problém... Já měla první v prosinci 2017, takže jsem teď neplatila.
ja jsem platila v 2017 jen jeden-ten screening na downa, 1500,- a VZP mi proplatila 1000,- a tohle proplaci i letos
na stránkách VZP musí být přeci popsán podrobně "program preventivní péče na rok 2018", tam to bude. Vždy si přečtu co moje pojišťovna nabízí....
@adriana1302 Takže když mi oba vyšly na rok 2018, platím si oba???
1. Screening v prosinci 2017 a neplatila jsem nic (ovšem jen proto, že Apolinář na to má nějaký grant, ze kterého to hradí, takže jinak bych využila tu tisícovku z programu maminka). 2. screening v únoru a neplatila jsem nic.
Me tedy doktor říkal, že ne všechny pojišťovny ho hradí, VZP je zrovna mezi temi, co nehradi..
Myslím, že v tom mnozí nemají sami jasno, já jsem měla žádanku a na Veveří v Brně jsem neplatila nic.
Ja jsem teda u VZP , 1. Screening mi proplatila 1000kc a teď mam jít 16.4 a sestřička říkala , ze nic platit nebudu..
@oveckaluky měla by jsi si hradit pouze ten druhý, ale jsou v tom teď pěkné zmatky, asi je nejlepsi si zavolat na pojišťovnu.
@adriana1302 aha, a já myslela, že se právě platí jen ten první, co na něj pojišťovny trochu přispívají. A ten druhý stojí zhruba kolik, prosím?
@oveckaluky myslite si to spravne..taky mi to tak mudr. vysvetloval
Já jsem byla v únoru a ten 2.screening je hrazen pojišťovnou,ale vyšetření na srdíčko zvané fecho se od nového roku neproplácí.Toto vyšetření se dělá po 20.tt do 24.tt nejpozději a nepatří mezi povinná vyšetření,proto by si ho měl hradit každý sám.
Jak kde,ale řekla bych od 700kč do té tisícovky.Ovšem pokud lékař nebude vyžadovat toto vyšetření kvůli nějakému podezření,to by pak bylo zdarma.
Nevíte nahodou kde to zjistit? Koukala jsem na vzp a nemuzu na jejich strankach najit zadne informace..
Jsem pojištěnec VZP, první screening mě stál 1500, proplatili mi 1000, na druhém jsem byla tento týden, nikdo po mě nic nechtel a bylo mi od doktora řečeno, že je plně hrazený...
Já jsem to taky nikde nezjistila na stránkách vzp, ale doktor mi to pak říkal. Doktoři dávají žádanku na ten 2.screening,pokud ten doktor rovnou dělá fecho, tak se to platí. Já to měla tak, že mi doktor napsal žádanku na 2.screening po 20.tt a pak mi řekl,že pokud chci na fecho(vyšetření srdíčka plodu), mám se objednat, protože on už nemůže napsat žádanku na toto vyšetření, pokud není nějaké podezření na nějakou vadu srdce.Takže ten 2. screening je zdarma, ale fecho už ne.
Tak koukam, ze informace jsou znacne rozdilne.
Fetalni echo se platilo vzdy, pokud nebyla indikace. Ale i to jsem tedy mela indikovane a na pojistovnu.
Nicmene druhotrimestralni screening u vzp by tedy mel byt za plnou uhradu. Predpokladam, ze i ceny se budou lisit jako u NT+.
Je to tak. Neni to jen u VZP, ale nove nehradi zadna pojistovna ultrazvuk ve 20tt.Zrovna jsem si vyzvedla zadanku u sveho dr, mame komplikace, takze ho mame zdarma, jinak bych ho musela platit. Je to pry tak, ze pokud jste meli 1.screening joz v tomto roce, tak si platite i ten ve 20tt
Jsem z toho úplně zmatená. Byla jsem v březnu na utz ve 20. tt a neplatila jsem nic, jen mi řekli, že pokud chci jít na fecho, tak se mám objednat sama a zaplatit 650 kč. A co utz ve 30. tt? Ten se bude platit, pokud jsem byla po novém roce na utz ve 20.tt?
@beata.n To je teda pěkně nefér nastavené vůči těm, co jim to vyjde v jednom roce obojí...mělo by to být prostě na těhotenství a hotovo :-/
No ale když koukám na ceník naší nemocnice, mají tam jen prvotrimestrální screening, ve II. ani III. trimestru nic...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Mě proplatili jak první, tak i druhý.