Ahojte, možná už se to tu probíralo , ale nikde jsem nenašla konverzaci. Jsem v 19tt a od včera jsem si všimla ze mam tvrdší podbrisek. Jsem poprvé těhotná takze mam problém rozeznat co je a není normální . Kdyz sedim přijde mi měkčí kdyz stojím nebo lezim tak se mi zda tvrdy i bříško. Žádné bolesti nemam. Vcera jsem dokonce nahmatala na levé straně bouli. Hodně jsem četla někdo píše ze je to normální někdo zase radeji na gyndu a zkontrolovat čípek. Ziju v cizině a gynda je ode me hodinu jízdy navíc jsem tam byla v pondělí, ale jak naschvál se to objevilo az další den, no a s jazykem to taky není nejlehčí proto nechci plasit zbytečně... Horcik piju...kontrolu mam az za další 4tydny tak nevim zda počkat..někdo straší na netu ze to může znacit i předčasný porod.. bude někdo vědět? Dekuji😊
Mě tvrdlo břicho od 15tt, jakože hodně. Ke konci už to bylo skoro nesnesitelné (hlavně v práci). Měla jsem magnosolv do 36tt a vydržela jsem do termínu
Jsem po třetí těhotná, tvrdnutí břícha mám cca od 15 tt u všech těhotenství. Tvrdnutí břicha nesmí být pravidelné. Sama jsem byla na kontrole před týdnem a to mám tvrdé břicho 10-15xdennně. Hlavně k večeru více. Naštěstí mě to neotevírá. Nyní dělo dosahuje zhruba k pupku a ta boule je stažená děloha samozřejmě i miminko, záleží jak je tam uložené. V tomto týdnu bych řekla, že je to normální. Kontroly častěji taky nemám, magnosolv neberu, spíše více odpočívám. Rozdíl mezi magnosolvem nevidím, spíše bych řekla, žže to má placebo efekt. Tím že máš dráždvější děloho, tak nehladit břicho. Držím pěsti, ať je vše vpořádku. Pro tvůj klid si klidně na kontrolu dojít můžeš, ale pokud se dole nic neděje, napíšou ti pouze ten hořčík. Jinak v tomto týdnu jsou časté bolesti podbřišku, jak se roztahuje pánev.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A není ta boule spíš dítě? Já bych teda na gyndu nebo pohotovost asi šla, ležela jsem s tvrdnutím a bolestmi víkend na kapačkách (teda až 32.tt)