Ahoj,chtěla jsem se zeptat,jestli je normální když mi tvrdne v podbřišku.Nebolí to,ale je to docela časté.Pohyby ještě necítím.Jsem druhorodička a u prvního těhotenství jsem měla pohyby kolem 16 tt.Teď jsem přesně 18+0tt.Nepamatuji si,že bych tohle měla u prvního,proto se ptám.První porod skončil předčasně kvůli preeklampsii.Poradíte někdo.Nechci hned dělat hysterku.
@englerova14
První těhu bez komplikací a porod v termínu. Každé těhu je jine
@saraa1989 Mne tvrdlo bricho v kazdem tehu, doktor se na to pokazde ptal znepokojene, zvlast kdyz to byvalo vic jak 10x denne, ale nalez k porodu nikdy nic a 2 porody pak v terminu, 1 vyvolany driv (kvuli jinemu duvodu).
Neplasila bych s pohotovosti, to je v prac. den zbytecne, ale zavolej svemu gynekologovi a pokud je co k cemu, vezme Te jeste dnes. Nebo ho k tomu proste prinut, ze se jinak ustresujes, na to slysi. 😉
Gynekolog tam dneska není...Nevím,nemám z toho moc dobrý pocit.
Je nutné si uvědomit, že děloha je sval - a ten prostě pracuje. Mě tuhne břicho snad od začátku těhotenství. Pokud to je často (víc jak 10x denně), ale pocituješ bolest při dotyku na místo tuhnutí, to se i může stupňovat do bolesti, ihned bych vyhledala pomoc. Každopádně za i za plannou návštěvu lékaře nic nedáš 🙂 a jistota je jistota.
co jsem třeba vysledovala na sobě - tak nejvíc mi tuhlo břicho při větší námaze nebo když jsem měla virozu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahoj, jeď na pohotovost. Nechci strašit, ale mně tvrdlo právě jak píšeš, podbřišek, od 19tt a malý se narodil v 32tt, dali mi na to magnosolv a nikdo to víc neřešil...Prý jsem přecitlivělá a intenzivně vnímám pohyby miminka.