Ahoj holky, jsem v 15tt a poslední 3 dny mě docela často tvrdne břicho. Je to úplně jako křeč, která trvá cca 30 sekund, poté to přejde. Máte některá stejnou zkušenost? Doma mám 2 letého syna, tudíž moc odpočívat nejde.
Ahoj, mám to úplně stejně. Asi od doby jak jsi teď ty mi začal tvrdnout podbřišek, vždy jen na chvilku. A trvá to pořád, taky mám 2,5 letého syna takže vím, že odpočinek opravdu není možný. Můj Dr. o tom ví, říká že je to normální, pokud by se to ale prý zhoršovalo, napíše mi magnesium. U syna mi tvrdlo břicho spíš ke konci těhu a brala jsem magnosolv...Tak se neplaš a na kontrole řekni doktorovi, on už posoudí co s tím 😉
já mám taky zkušenost s tvrdnutím břicha, asi týden až 14 dnů to trvalo a pak jsem bez dalšího varování rodila (předčasně). doktor mi pár dní před nečekaným porodem napsal taky magnezium a ještě něco (nevím už co). ale zřejmě to nepomohlo. informovala bych lékaře, ať raději zkontroluje a řekne co a jak.
@denvon Záleží, jak často to tvrdnutí je (mělo by být max 10x za hodinu) a jestli jsou stahy bolestivé (neměly by být) a jestli je vyvolá např. tělesná aktivita nebo začnou samy od sebe. Každopádně co nejdřív konzultuj s gynekologem, ať vyloučí větší problém, jinak první volbou je magnezium (stačí levné magnesii lactici). Já ho beru od 20. týdne 4x denně až doteď.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Zkus magnesium. Pokud ti ale tvrdne třeba víc jak 10krát za den, promluv si o tom radši s doktorem.