Ahoj holčiny,
končím 22tt, posledních pár dní (hrubej nástřel tak 5 dní) pociťuju časté tvrdnutí bříška. Jsem poprvé těhotná, takže nevím co a jak. Ze začátku jsem pociťovala jen po sexu, to trvalo jen pár minut.
Jak výše uvádím, posledních pár dní už mi tvrdne po probuzení, když vyjdu schody, když dělám nějaké pohyby, i samo od sebe a po orgasmu mám tvrdé i půl hodiny. Ráda bych podotkla, že dostat chuť na sex je u mě aktuálně dost vzácné, takže žádné časté akce to nejsou 😬Doprovází mě při tom pocit tlaku, sem tam mě píchne několikrát za sebou, ale to spíše přisuzuji roztahování dělohy.
Vím o hořčíku, už jsem ho dnes nasadila, ale stejně bych se vás ráda zeptala a poprosila o případné poučení, rady, zkušenosti. ♥️ Třeba to nic nebude, ale radši vypadat jak debil chvíli, než pak čučet 😬
Doktorce samozřejmě zavolám, ale budu moct volat až uprostřed týdne a já si vždy vážím vašich názorů ☺️
Děkuju za váš čas!
@anniej tak přestat sexovat a nechat si to pro případné vyvolání porodu. Pak magnesium se ano,dává když tvrdne břicho, ale nevím, zda si ho můžeš naordinovat sama. Já ho brala na křeče v nohou, ale až po konzultaci s mudr.
Řešila bych s doktorem. Někomu tvrdne bricho a nemá to vliv na cipek, jenže někomu se fakt může zkracovat.
Mne tvrdlo asi od 16tt, tak jako me tahlo dolu, cipek ale drzel krasne, brala jsem jen horcik🙂 zadny klidovy rezim jsem nemela, jen kdyz hodne tvrdlo, tak jsem vic odpocivala, vetsinou kdyz jsem lehla, tak to povolilo...
Porodila jsem ale uz v 35tt...jestli to ale souviselo s tvrdnutim bricha nikdo nevi 🤷♀️
V tom 16tt jsem ale k dr bezela, bala jsem se, hned me vzali a nikdo neresil, jestli jsem hystericka...pokud mas obavy, k dr zajdi! ;)
Určitě říct na kontrole. U první mi tvrdlo cca 20x denně a zkracoval se čípek. Teď mi tvrdne taky- až do bolesti tak 15x denně, dostala jsem magnosolv a odpočívat, v pátek uvidíme co čípek.
Budu to řešit asi hned zítra a rovnou si zajedu raději na pohotovost, abych nemusela čekat na svoji doktorku. Horčík jsem si vzala dnes, dle mého lepší než nic, beru jen železo kvůli anémii a omega kyseliny, nic víc ☺️
Nicméně děkuju všem ♥️
Me tvrdne bricho uz minimalne 3 tydny, ted jsem 18tt. S chlapem jsem kvuli bolestem bricha nespala uz pres mesic, az do vcerejska. No a samozrejme se mi to odplatilo perfektne tvrdym brichem na pul hodiny 🙄 nastesti mam neschopenku, takze muzu lezet skoro porad kdyz potrebuju.
Od 20tt mi tvrdlo bricho bezne v prvnim, ted ve druhem jsem 16tt a uz mi obcas tvrdne bricho taky. Po namaze je to normalni, telo ti dava najevo, ze mas zvolnit, ne to utlumit horcikem a namahat se dal. Deloha trenuje na porod, je to sval.
@anniej ahoj, mám druhé těhu, 24 týden, určitě nasad magnesium a uvidíš, že se uleví. Já mám i obrovský křeče v lýtkách, bez magnesia bych snad nepřežila 🤣
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@anniej Já měla u všech těhotenství tvrdnutí asi od 20. tt. Sem tam. Někdy po námaze a někdy i při ležení, jak se miminka hýbala. Měla jsem předepsaný hořčík a v pohodě. U prvního jsem den před porodem měla tvrdnutí při večerní procházce už hodně a to byl mazec, pár kroků jsem šla a musela zastavit a pak zase. U druhého začínal porod pravidelným tvrdnutím po 15 minutách. U třetího si tvrdnutí při porodu nepamatuji, to byly spíš bezbolestné kontrakce.
Každopádně myslím si, že toto tvrdnutí je celkem běžné