Tvrdnutí břicha v 19tt.?

dadanana
23. kvě 2021

Ahoj holky, od rána mě občas tvrdne bříško. Je to vždy taková bolest jako při menstruaci a bříško je tvrdý. Pak to povolí. Ale občas ta bolest trvá celkem dlouhou v kuse.
Je to natahování vazů? Máte někdo zkušenosti? Není to nic co by se nedalo vydržet, ale je to nepříjemné občas. Teď ležím. Ale ráno mám jít do práce a nevím zda raději nezůstat v posteli popřípadě nezajet na gyndu. 🙄

jancaaaaa
23. kvě 2021

@dadanana Ahoj. Raději bych zašla k doktorovi pro klid duše🙂. Nejspíš to nic nebude,ale je lepší když tě zkontrolují

dadanana
autor
23. kvě 2021

@jancaaaaa asi jo viď ? No ráno si zavolám do nemocnice na gynekologii že ame vezmou, můj tam zítra není 😏

jancaaaaa
23. kvě 2021

@dadanana určo vezmou a budeš mít klid 🙂 nebo jak znám sebe asi bych zašla už pro ten klid

janina228
23. kvě 2021

@dadanana A bereš hořčík? Ten by měl pomoct..

madamas
23. kvě 2021

Ahoj, měla jsem to taky tak v těchto týdnech, chvílemi už to připomínalo slabé kontrakce (což vlastně tvrdnutí bříška je). Nechala jsem si raději zkontrolovat zda to nevede ke zkracování čípku. Vše bylo v pořádku a tak jsem začala užívat magnesium a už je to mnohem lepší, jsem 26tt. Lékař říkal že kdyby to bylo stále nebo horší tak mě přijmou k hospitalizaci na pár dní, na kapačky které dělohu zklidní. Zpravilo se to samo, prý i tím jak se děloha vytáhne z pánve nahoru. Teď mi bříško párkrát za den ztvrdne a zabolí, ale už mnohem méně. Hořčík stále užívám. Neboj, nic to nebude. A i kdyby, dá se to včas řešit 😉

dadanana
autor
23. kvě 2021

@janina228 občas si dám akorát těm Šumak.. kde je hořčík ale jinak ne. Asi začnu tedy no 🙏 a doufám že pomůže. Já právě uz jedno tehu mám za sebou a to jsem čekala dvojčata, a právě jsem byla na kapackach když mě takle tvrdlo,ale to bylo mnohem horší teď je to spíš nepříjemné než bolestivé..
@madamas moc děkuji ❤️❤️

madamas
23. kvě 2021

@dadanana taky jsem to zažila i v prvním těhu, je to nepříjemné, hlavně když si člověk není jistý jestli je to ok..ale myslím že většinou je 😉 Beru magnesium lactiti 3x1 a piju Magnesii, denně jednu tu láhev stáhnu. Když to flákám tak je to na tvrdnutí poznat, tak si dávám pozor 😆

janina228
23. kvě 2021

@dadanana já měla na předpis magnosolv, mě opravdu fungoval.. nebo zkus aspoň sníst banán, ten by taky měl obsahovat hořčík 😉..

dadanana
autor
23. kvě 2021

@madamas právě no, člověk se zalekl. Uvidím ráno, zda pojedu do práce nebo na gyndu😏☺️ hlavně ať je ta malá v pořádku 🙏❤️ magnezku občas taky kupuju. Začnu kupovat pravidelně 😆
@janina228 dobře zkusim ten doma mám. Já tu asi mám i nějaký magnézium tablety ale v letáku je určo, že těhotná až po konzultaci s lékařem 🥴

piskle89
23. kvě 2021

Já trpěla na tvrdnutí břicha zhruba od toho 20.týdne. Brala jsem Magnosolv maximální dávku. Několikrát jsem byla kontrolovaná. A to mi tvrdilo někdy i co 20 minut. Někdy párkrát za den. Od 23.týdne jsem byla na neschopence, trochu to pomohlo, ale stejně to bylo. Syn se narodil 36+0, sám se rozhodl 😊

dadanana
autor
24. kvě 2021

Tak jsem volala do nemocnice. Je to dneska lepší ale není to ono. Do práce jsem nešla. A mám si nasadit Magnesium a zítra dojet k mymu, že semnou bude počítat. A dneska ležet. Kdyby se to zhoršilo hned dojet.

sanyy22
24. kvě 2021

Já jsem v 33tt, a břicho mi tvrdlo od začátku těhotenství, doktor mi předepsal magnézium 3x1 tabletku. Před 2 týdny jsem šla na pravidelnou kontrolou a břicho mi zrovna zatvrdlo dost, tak že když na něho sáhl tak to bylo jak kdybych pod ním měla kámen, vždycky mi říkal hlavně hodně odpočívejte, žádné jarní úklidy, netahejte nic těžkého, a já samozřejmě dělala všechno, a nakonec jsem ve 30tt kvůli tvrdnutí skončila v Nemocnici Na kapačkach. Takže od té doby jen ležím a odpočívam a břicho tvrdne jen občas

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru