Tvrdnutí břicha, poznám ho?

kris96
9. led 2019

Ahoj holky, jdu si pro radu.
Jak poznám, ze mi jak se říká “tvrdne břicho?” .
Jsem v 22tt, je to moje první těhu, tak tápu.
Občas se mi stává (spíše večer ale i přes den), ze se mi bříško nafoukne a jakoby mě “táhne”. Je to ono tvrdnuti, které mám řešit s doktorem?
Děkuji moc za odpovědi

jepinka
9. led 2019

Ano,bříško se nafoukne a na dotek je tvrdé,pozorovala jsem kolem pupíku.Po nějaké době vždy odezní.

kris96
autor
9. led 2019

@jepinka je tedy nutné řešit s doktorem? Je to špatný jev?

karol1996
9. led 2019

@kris96 lepší je vše, co se vám nezdá konzultovat s lékařem 🙂 Ja tvrdnuti neřešila a pak jsem dostala vynadáno :D

kris96
autor
9. led 2019

@karol1996 určitě to teď v pátek na kontrole řeknu, jen mě zajímá, jestli je to vždy špatné, nebo to muže být i “normální” 🙂

everyone
9. led 2019

@kris96 raději se zmiň na poradně u doktora a napíše ti magnesium. Mě moje doktorka řekla, že pokud to není příliš často a více než 10x za den, je to v pořádku. Pro jistotu mi ale už každý měsíc kontroluje čípek, zda nehrozí předčasný porod, ale já už jsem 31tt 🙂 zkus si vypozovat, kdy ti břicho tvrdne a jestli za chvilku zase povolí

lotta1234
9. led 2019

Ja som si na sebe tvrdnutie definovala ako pocit, akoby som mala zrazu o číslo menšiu kožu na bruchu - hrozne sa mi napne, ale brucho ako také tvrdé nemám, len napnuté. Doktorka mi odporučila Magne B6 a odvtedy to nemám. Ale ani predtým som to nemala často, možno raz za týždeň (som v 30. t.).

no_title
9. led 2019

Určitě to řeš s dr. kamarádka takhle nepoznala tvrdnutí bricha a díky tomu rodila předčasně. Přišlo se na to, že to bylo tvrdnutí břicha až když byla otevřená ☹ Dává se magnezium, ale jsou i další léky, které potlačují děložní činnost.

hanulkaha
9. led 2019

Pokud brisko ztvrdne patkrat za den a na chvili, vetsinou treba pri namaze nebo prudsim pohybu, neni to nic neobvykleho, naopak mi moje dr.rikala, ze je to dobre, protoze deloha "cvici" a posiluje se na pozdejsi stahy pri porodu 👍
Nesmi byt ale samozrejme tvrdnuti caste, silne az bolestive a bez priciny, urcite bych se na to zamerila a lekari se zminila 😉

dzogobela
9. led 2019

U doktorky se zmin, ale je to bezne. Rika se, ze 10x-15x za den je to ok. Dostanes magnesium pravdepodobne a uvidis 🙂

danka93
11. led 2019

Mě třeba v pondělí tvrdlo břicho co chvilku, mela jsem i střevní potíže a jelikož jsem 28 tt tak mě poslala sestra z mojí gyn. Do nemocnice na kontrolu..... Ve zprave mám napsané že to byly poslicci tak mi akorát zvýšila paní doktorka magnezko z jedné tabletky denně na 2 tabletky 3x denně....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru