Tvrdnutí břicha nebo pohyby miminka?

moni_12
30. led 2021

Maminky,

prosím o radu - nyní jsem ve 26tt a už několik dní po sobě si nejsem jistá, jestli mám tvrdnuti břicha nebo se jedná o pohyby miminka. Cca 5x za den se mi stane, že se mi objeví tlak v horní části břicha, od pupiku nahoru vpravo/uprostred/vlevo, a ta část břicha je na chvíli tvrdší než ostatní části. Mám pocit, jakoby se mi tam mimi natlacilo, prevalilo a pak zase posunulo jinam. Nebo se jedná o klasicke tvrdnuti břicha? Většinou se tvrdnuti popisuje jako krec/stah podbrisku nebo celého břicha, nikde jsem nečetla o tom, že by se to někomu stávalo v horní části břicha.

mamikry
30. led 2021

@moni_12 Jsem taky 26tt a tohle se mi stava, kdyz se mi tam male natlaci. Nekdy tedy v tom samem miste zacne bricho tvrdnout, ale to je opravdu jak kamen stazene a pne pak cele. Jestli je to jen maly tlak a zacne krecovite stazeni, tak to muze byt miminko.

ema90
30. led 2021

Ja jsem v 22tt s dvojcaty a bezpecne tedy rozeznam tvrdnuti bricha od pohybu 😀

Pokud citite tlak od pupiku nahoru, tak to bude mimco 😊
Mne tvrdne bricho celkem casto a vzdycky je jak sutr od pupiku dolu, presne jak pisete, nejvice ve spodni casti podbrisku a po bocich.

Jinak tesne pred pohyby citim vzdycky tlak v celem brise. To potom bezpecne poznam, ze prijdou kopance 😀

amazonkajanik
30. led 2021

@moni_12 to budou pohyby. Zatím je mimčo relativně malé,takže je to zvláštní pocit,ale pak to bezpečně poznáte. Jestli bude divoch,jako ten můj,tak si uzijete. Věčně nohu pod žebra,dokonce se dalo nahmatat chodidlo 😊 mamka řekla,že to je zřejmě satisfakce, já dělala totéž 😁

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru