Tvrdnutí břicha. Může to být?

teress1215
8. led 2022

Ahoj, jsem prvorodička ve 26tt, dnes sem seděla na gauči a přišlo mi, jako kdyby se malý tlačil na podbrisek nebo jak to říct, proste to strašně pnulo ale během par vteřin to bylo pryč, tak mě zajíma, muze tohle byt to tvrdnuti břicha? Nebo je možné, ze se mi tam malý jen proste blbě natlačil, doktor říká, ze to poznám. Popravdě toto se mi ještě nestalo a docela sem se lekla 🙈

anabel321
8. led 2022

Ahoj, to vypadá že ti bříško tvrdlo. Já mám tři děti a vždy od 20 tt tvrdlo často a všechny jsem přenášela 🙂

esmeralda11
8. led 2022

@teress1215 ahoj🙂 mně se tohle děje tak od 24.tt. Nejdřív jsem si taky myslela, že se malé jen takhle natlačilo, ale postupem času jsem zjistila, že je to vážně tvrdnutí břicha. Nejprve to bylo jen nepříjemné, pak už i bolestivé. Řekni to na příští kontrole, mohou ti dát magnezium, mně to docela pomáhá, a hlavně ti zkontrolují čípek, jestli se nezkracuje. Pokud bude čípek ok a tvrdnutí se bude opakovat v nějaké rozumné míře za den, tak není čeho se bát.

monib66
8. led 2022

Mně taky zvedne asi od 24tt. Jsou dny, kdy zvedne jen 4x a pak dny, kdy i 20x. Děloha trénuje k porodu, je to zcela normální 🙂 Jen kdyby bylo to moc časté, je lepší zajít na kontrolu, určitě to ale řekni doktorce na další kontrole

teress1215
autor
8. led 2022

@esmeralda11 čípek mi kontrolovali teď 3.1. a byl v pohodě, na další kontrolu jdu až 2.2. ale určitě to tam řeknu, doktor se mě vždycky ptá. Moc děkuji, já sem se je strašně lekla, ale jak cítím pohyby od 19tt tak teď jsou častější a malej si vesele kope dal takže sem byla jako částečně v klidu ze jemu se nic neděje 🙏🏻

teress1215
autor
8. led 2022

@anabel321 no ještě at si tam zůstane, nejdřív když bude chtít ven tak ve 35tt (samozřejmě vím, že když se mu bude chtít dřív, nic s tím neudělám), jen sem se docela lekla 🙏🏻 Moc děkuji za uklidnění

grow
23. led 2022

@teress1215 neboj, tvrdnutí bříška je běžné. pokud by to bylo častěji, tak to řekni dr. já měla od druhé půlky těhotenství jen tvrdé břicho jak šutr a akorát jsem brala hodně hořčíku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru