Zdravim, Jak se pozná ze mi tvrdne břicho....... Teď se mi stalo , že to úplně pnulo ale dost divný pocit jako kdyby tam něco táhlo a ztěšklo, a cítila sem jak mám tvrdé břicho a i na pohmat bylo tvrdé, ne úplně dole ale jakoby pod pupkem a dolů..... A bylo to hodně nepříjemné. Stalo se mi to poprvé a jsem pro rodička. Rychleji sem v práci vstala a ten pocit a až tlak a pnutí mne překvapilo, opravdu picit tvrdosti a pak i naopak ale zase to asi po 5minutach přešlo.
Jsem 21tt.
Já vím asi je to hloupý dotazy, ale opravdu to neznám..... K doktorovi jdu v úterý. Tak mne napadlo jestli to některá znáte, je to to tvrdnutí břicha o kterém slýchám?
Do teď mi nic nebylo. Moc díky za každou radu.
Jen sem dnes v noci poprvé chytla křeč do nohy, do teď sem to taky neznala, ráno srm si vzala magnezko pro jistotu.
Jj to je tvrdnutí dělohy 👍
Staci koupit horcik, pokud mas daleko do kontroly. V lekarne poradi
A může to být opravdu nebezpečne? Nechci aby mne doktorka nechala doma, raději bych ještě chodila do práce ( samozřejmě kdyby to mělo ohrozit malé jdu, ale mne jakože tak nic není, cítím se jinak dobře.) může to být že sem prostě jen rychle vstala? Fakt to bylo dnes poprvé..........
@helena1033 neboj , tvrdnutí mám cca od 15 TT není to nic nebezpečného pokud to není víc jak 10 x za den a bolestivě je to v pořádku 😉 já to tvrdnutí teda mívala vždy víc než 10x ale čekám už 3. Takže to už neřeším 😉
To je normální hodně pomáhá hořčík
Určitě to řekni na kontrole. Předepíše Magnosolv a možná v rámci možností doporučí klidový režim.
Mi začalo břicho tvrdnout cca ve 27tt, ale řekla jsem to až na kontrole ve 32tt, protože jsem si nemyslela, že je to ono. Mimino se vždycky vyboulilo na “povrch”, neskutečně mi ztuhlo celé břicho a nemohla jsem se ani pohnout.
No doktorka mě poslala rovnou do nemocnice, protože jsem měla na monitoru kontrakce. Ale já to tvrdnutí měla třeba 10x za hodinu. Tak raději řešit zavčas, než se pak stresovat předčasným porodem a nemocnicí 🙂
@helena1033 Taky myslim, ze to bude tvrdnuti. Je to uplne normalni, je nesmi byt caste, v kratkych intervalech a pravidelne. Doktorovi o nem reknete, patrne koukne na cipek a da horcik. Mne v prvnim tehotenstvi bricho tvrdlo uz od 15tt, cipek se mi zkratil, strasili me predcasnym porodem a nakonec jsem pet dni prenasela, takze budte v klidu. 😉
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Podle popisu je to asi tvrdnuti☺️ Jen to rekni doktorce ale pokud se to deje jen obcas,je to uplne normalni☺️