Tvrdnutí břicha 27tt 15-20x ve dne v noci

zadelinka
14. dub 2017

Ahoj holky, stále častěji tu čtu jak mnohým z vás tvrdne břicho, máte nařízený klid, baštíte magnézko v horších případech jste na kapačkach. Mám se tedy znepokojovat i já když mi břicho tvrdne 15-20x ve dne v noci. V noci mě tvrdnuti i budí. Tvrdne v autě, při práci i když jsem v klidu u televize, občas mám i menstruační bolesti a spodek mě bolí jako po noci plné vášně. Placentu mám dole na přední straně a jsem 27tt.

luciapaja
14. dub 2017

Ahoj,mela jsem tyhle stavy 2dny
taky kolem 26tt castecne krec,castecne jako potreba "na velkou",docela neprijemne.Koupila jsem rozpustne tablety horciku v DM a po 2dnech mam klid.

teeinka1
14. dub 2017

Mne pomohl horcik a co nejvic odpocivat...rozhodne nych ale sla i k doktorovi (klidne na pohotovost), aby vyloucil blizici se predcasny porod. Ja byla takhle dvakrat a aspon me zkontrolovali a byla jsem klidna, ze je vse v poradku...

vorisekk
14. dub 2017

@zadelinka Ahoj, já jsem měla časté tvrdnutí břicha při prvním těhotenství, asi tak často jako ty a lékařka mě obratem poslala do nemocnice právě na kapačky na udržení. Stalo se mi to ve 31tt a ve 33tt jsem rodila. I když jsem byla v šoku, že jsem musela do nemocnice na kapačky, nakonec jsem byla ráda, protože jsem tam dostala injekci s kortikoidy kvůli vývoji plic u mimi a i když byla tak brzy narozená neměla žádné zdrav.potíže a to právě ani s dýcháním, což brzy narozená mimi mají...

eviicka
14. dub 2017

Ahoj, mně tvrdlo břicho docela často, od 24tt, vždycky se to za chvilku povolilo. Ani magnezko jsem nebrala. Rodila jsem 42tt, raději se ale nech při nejbližší příležitosti vyšetřit, jestli je vše OK.

pajounek
14. dub 2017

U obou jsem mela tvrdnuti bricha, brala jsem horcik 3x2 tablety, pila magnesii, odpocivala a co nejmin sahala na bricho. Zkontrolovat se ale radeji nech 🙂

soleilll
14. dub 2017

@zadelinka Rozhodně to nahlas na gyndu, 20x za den je hodně. Magnezko 3x denně a klid - aspoň se vyvaruj těch činností, kdy se to stává (tedy kromě spánku).

soyevita
15. dub 2017

@zadelinka Nevím,mě 15-20x za den nepřijde moc.Tvrdnutí jsem začala pociťovat od 15tt.Brala jsem magnosolv.Ale měla jsem to takto u všech těhotenství.
Ale je tvrdnutí a tvrdnutí.To co popisuje vorisekk,byly kontrakce.
Tvrdnutí je nepříjemné,ale není bolestivé.
Pokud se Ti něco nezdá,tak se nech zkontrolovat,alespoň budeš klidnější😉

aleenka1234
16. dub 2017

@zadelinka me tvrdne bříško jen tak 3x denně. Určo to res s gynekologem, pokud tě to i budi, je to divný.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru