Ahoj holky,mam dotaz včera jsem byla cely den na nohou pekla sem vařila domacnost znáte to cítila sem přes den jak je břicho takové jinaci,večer sem si lehla a co chvíli mi břicho tvrdlo,do Toho mě Bolel kříž a takhle dokola asi do 3 do rána,od rána mi tvrdlo břicho tak 2x můj doktor je tam od 14:00 a tak se ptám mám vyrazit nebo ještě počkat ? Minuly týden sem tam byla kvůli kvasinkam a teď zSe po týdnu toho nechci vypadat za blázna
@emillyhk no já prave nevim zda nemám raději zajít k tomu doktorovi,abych si pak něco nevycitala sem těhotná poprvé a tak je strašně těžké nějaké situace vyhodnotit 😊
@katanovobran Klidně se tam zajdi ukázat. V těhotenství platí lepší 100x zbytečně, než něco zanedbat. Koukne na tebe a třeba ti rovnou napíše ten hořčík 😊
@emillyhk ano vím,tak se tím řídím ale byla sem tam zrovna minuly týden s kvasinkami tak doufám ze si neřeknou co sem ten blázen leze každý týden 😀
@katanovobran já bych šla k dr pro jistotu
@jjasmina já tam zajdu radši 🙏🏻 Nerada bych pak něčeho litovala
Jsem 20tt a břicho mi tvrdne už pár týdnů, beru Magnerot 2x týdně.
@katanovobran Za blázna tě mít nebudou, oni jsou doktoři v těhotenství takový chápavější 😉 Já byla na gyndě opravdu hodně (byla jsem na rizikovém), ale i tak mi po každé návštěvě opakovala, že kdyby se mi cokoli nezdálo, tak k ní, mimo ordinační hodiny na pohotovost.
@katanovobran já to furt oddalovala , a nakonec jsem kvůli tvrdnutí skončila v nemocnici na kapackach
Já měla tvrdnutí od 20. týdne u obou těhotenství, brala jsem Magnesium, trochu se mi tím tvrdnutím zkrátil čípek, ale nakonec jsem obě děti rodila v termínu, ale raději bych zavolala MUDR a poradila se, protože některé věci v těhotenství neradno zanedbat
@katanovobran Pokud jsi z toho nervozni tak lepsi se tam urcite objednat na konzultaci. Ale pro tvuj klid, mne tvrdlo bricho od 20tt u dvou tehotenstvi ze tri uplne brutalne, brala jsem jen horcik asi do 36tt a u obou jsem prenasela, jedno dokonce museli vyvolavat.
Pro klid duše si zajdi. Ale pravděpodobně to bude v pořádku. Zvolni, vezmi si hořčík. Mě u obou těhotenství tvrdlo břicho třeba dvacetkrát za den cca od 18tt. Rodila jsem 40+2 a 38+3. Nejvíc pomáhá odpočinek.
@katanovobran já bych určitě zašla na gyndu. U prvního těhu jsem si s tvrdnutim břicha docela "užila", ale myslela jsem si, že je to normální. Bylo to horší a horší, nakonec jsem měla křeče 90%času. No když jsem byla na kontrole u doktora, už i zkrácený čípek, otevřená na 2-3cm a hrozba předčasného porodu. Dostala jsem 2x denně magnosolv, do toho ještě nějaké léky proti křečím, myslím No spa, a co jsem docházela na hematologii, tak ještě injekce na ředění krve. Každopádně to pak byla velká úleva od křečí, i když nepřešly úplně. Vše to tedy dobře dopadlo a syna jsem nakonec rodila v 38tt.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@katanovobran Mě při námaze taky tvrdlo břicho, dr. mi předepsala Magnosolv. A samozřejmě se v rámci možností nepřepínat. Pokud to jde, natáhni se, odpočívej. I při péči o domácnost si dělej pauzy. A pokud to jde, deleguj něco na partnera 😉