Dobrý den , chtela bych se zeptat na máte stím některá zkušenost? Předevčírem mi doktorka řekla , že mám nízko placentu a nepatrne zkrácený čipek 35mm, na jiných diskuzich jsem četla , že taková velikost je v pohodě. Něco přes tyden mi tvrdne bricho i když ležím v klidu . Na to mi dala doktorka Magnisii lactici 8 tablet denne a zda se mi , ze to tvrdnuti uz neni tak časté ale pořád cítím tlak v břiše směrem dolů. Mám nařízený přísně klidový režim, vstávám pouze do koupelny. Mám strach , jestli bude vše v pořádku. Je tu někdo kdo má nebo měl podobný problém a dopadlo to dobře? Dekuji 🙂
Jo a jinak ja uzivam Magnosolv na krece
V 17tt jsem začala špinit a lehce krvácet, v nemocnici mi bylo řečeno, že mám nízko placentu a dokonce zasahovala přes branku. Nařízený klidový režim. Jen ležet a ležet. Na velkém ultrazvuku v 20tt už byla jen nízko, takže se trošku posunula s už ji mám jako ty... Neboj se, placenta se vytáhne. Vím, že je to opruz jen ležet, já už ležím 5 týdnů ale věřím, že za chvíli se posune zase výš. Neboj, bude to v pořádku.
Děkuji za odpovědi , trochu me to uklidnilo ale pořád me znepokojuje to tvrdnuti. Doktorka mi rekla , ze se miminko tlaci dolu . Poslala me do nemocnice , kde me vysetril jeste doktor a ten rekl , ze mam nizko placentu . Tak nevim 🙄
@jasminne18 mě u dvojčat břísko tvrdlo od 17.tydne. měla jsem mangnosolv 3x denně. Čímek mám i jako netěhotná jen 27mm (2x po konizaci čípku). Od pulky těhotenství jsem ležela a podstoupila jsem cerkláž ve 20tt. A dvojčatla jsem donosila do 33+4tt. Tak buď v klidu ale hodně lež. Držím pěsti.
Ja jsem mela vcestnou placentu 3.srupne. Lezela jsem skoro cele tehotenstvi. Prcek byl celou dobu natlaceny tesne k cipku. Od 5.mesice me strasili predcasnym porodem. Nakonec se narodil jen o 3 tydny driv. Placenta se nastesti vytahla, takze jsem nemusela rodit cisarem. Ze zacatku jsem brala nejake leky na udrzeni tehotenstvi, pak uz jen magnosolv.
Ahoj, me tak tvrdne bricho uz 3 tydny. Jsem v 31 tt, taky beru Magnesii lactici, 8 tablet denne a mam klidovy rezim. Kdyz mi zvetsili davku tak se to trosku zklidnilo, ale stejne kdyz vic chodim tak zas citim ten neprijemny tlak a napeti. Musi se to hlidat, a taky cipek, protoze v nejhorsim pripade hrozi predcasny porod.
Dekuji za odpovědi. Presne tohle jsem potřebovala slyšet případy , kdy to dopadlo dobře. Snad to tak bude i u me 🙂
Ano, dopadlo to dobre, ale opravdu dodrzuj klidovy rezim i kdyby ti bylo buhvijak dobre a mela jsi nutkani pripravovat, uklizet a pod.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Cipek mam asi v poho a placentu vzadu nizko,jsem 18+6tt a vubec neresim,protoze resit placentu ted je jeste brzy. Dr mi sama rekla,ze ma cas a jeste se muze stokrat vytahnout,takze klid 🙂 ;)