Ahojky, nevím jestli je to normální, ale ve 26tt mi tvrdne podbrisek a dostávám i pichave bolesti do podbrisku.. Tak jestli je to normální nebo ne. Magne B6 v tabletkach beru každý den a nic. Dekuji
Marodim už od začátku. Prý mám nízko posazenou placentu a doktor se divil, že jsem ještě nezačala krvácet ani špinit. V tehotenstvi úplně trpim. Čekám chlapecka a pěkně kynu, mam strie, celulitidu, otekaji mi nohy, dostavam křeče do lýtek, zaha mě trápí, problémy s dýcháním, zrychlený tep.. No děs.
Ja mela to same a nic jsem na to nebrala. Vetsinu casu bylo tvrdnuti bezbolestne, obcas me v podbrisku pichalo. Doktor mi rekl, ze je to normalni. Jine potize jsem ale nemela, miminko bylo celou dobu vysoko a nic nenasvedcovali predcasnemu porodu....
O předčasném porodu ani nepřemýšlím, tak snad je vše v naprostém vporadku 🙂
tvrdnutí břicha je normální, ale nemělo by se jednat o pravidelné a dlouhotrvající bolesti. Řekni to doktorovi na kontrole, pokud je to podle tebe moc, raději mu zavolej, nebo jeď na kontrolu do nemocnice. Určitě tě nevyženou, a tobě se uleví. Jinak si přidej magnezium.
tvrdne mi uz asi od 19tt tedka pri druhem tehotenstvi :-/ pry je to ok, alarmujici by to bylo pri nejakem krvaceni samozrejme
Tak tím jsem si prošla taky - nizko položená placenta a neustále tvrdnuti břicha, brala jsem 3x denně magnezko, měla jsem nařízený klidovy režim ☹ kvůli spineni jsrm byla 3 dny v nemocnici, nakonec všechno dopadlo dobře, placenta se posunula a porod 38t 🙂
Hodně důležitý je být v klidu a pohodě hl. psychika dělá divy 🙂
Tak jsem nakonec měla nedoleceny zanet.. Už potřetí mám antibiotika, ale ani po 4 dnech užívání antibiotik mi bolesti extra nepolevily. Brisko porad tvrdne a v nemocnici tvrdí, že kecám. Přitom to cítím..
urcite Magnezium ti pomuze , toto tehotenstvi uz ho beru od zacatku trosku vic a nemam tak casto problem s tvrdnutim bricha jako drive.
Uvidíme. Hlavně jak beru antibiotika, magne B6 a femibion, tak tehotenstvi je pro mě utrpenim
Holky +10,5kg v 26.tt?!!?Že je to strašně moc☹ 😕 😕 😕 a taky mi tvrdne břicho často...
Taky mě momentálně trápí tvrdnutí břicha...mám nasazené magnezium a beru 3 tbl. denně...magne B6 jsem brala taky ale tam se nedoporučuje překračovat deení dávkování obzvlášt v těhu kvůli tomu Béčku...snad Vám to všem dobře dopadne...
Já jsem ve 20.týdnu a také mi proti prvnímu těhu častěji tvrdne břicho. A to píchání mívám často v noci - třeba jednou za noc se nějak otočím a vzbudí mě bodnutí do břicha. To si také u prvního těhu nevybavuji. Včera mě bolelo břicho tak, že jsem se až vylekala a raději celé odpoledne ležela. Mám 12kg dceru,kterou nosím a zvedám a tak jsem si myslela, že je to asi tím. Nakonec to nejspíš byly zaražené prdíky - během noci se to srovnalo🙂. Tak to píchání apod. by i mohlo být tím.
ahoj ničeho se neboj, mě tvrdlo břicho při 1.těhu od 24tt pak mě v 28tt hospitalizovali a udrželi mi na gynpralu malého až do 35tt....je to nepříjemné...já jsem nyní 26tt a zatím dobré
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
to jsem měla taky, bohužel to úplně normální není...chce to odpočinek a nohy nahoru (doslova)...tehdy mi doktor nařídil kromě tablet ještě pít Magnesii...ale určitě je lepší se poradit přímo u dr...někdy to nemusí být nic strašného, u mě to vedlo k předčasnému zkracování čípku a hrozil porod...nakonec jsme poctivým ležením a odpočinkem došli až k 9 dnům přenášení 😉 takže klid a hlavně žádný stres a namáhavou činnost...ať rodina pomáhá, doporučuju taky zůstat na nemocenské doma...