Tvrdé bříško v 6. měsíci. K dr. nebo být v klidu?

miroslavajanova
17. lis 2020

Ahoj.som 6 mesiaci tehotenstva a 2 dni mi tvrdne bruško malá som aj bolesti. dosť silné. Porate čo mám delat. Plašiť k dr.nebo byt klidna...

mourovatakocka
17. lis 2020

@miroslavajanova Určitě minimálně volej, ať ti poradí. Může to být jen z námahy, ale ať to raději posoudí doktor. Tvrdnutí a bolesti by úplně standardní být neměly.

lachtanice86
17. lis 2020

@miroslavajanova mne tvrdlo po námaze. Od dr jsem dostala doporučení se šetřit a brat magnezko

mamikry
17. lis 2020

@miroslavajanova Jestli tvrdne hodne, boli to a je to v castych intervalech, tak radeji jedte. Nedavno tu psala maminka, co ji tvrdlo casto a bolestive a nakonec z toho byl malem porod. To Vas nechci strasit, ale radeji nic nepodcenit.

terla
18. lis 2020

Dobrý den, chci se zeptat, zda jste byla u doktora? Jsem po třetí těhotná, vždy mi tvrdilo břicho od 15tt. A nyní jsme 27tt a mám už tři dny taky časté bolesti btřicha a tvdnutí. Je pravda, že v pondělí jsem to asi přehnala s procházkou s dvěma prckama, ale nevím teda co budu dělat na konci těhu. Magnézko jsem brala u předchozích těhu a mám pocit, že to bylo jen placebo, stejně se to o tolik nezlepšilo. CS mám 1, tak mám taky obavy aby mě to neotevíralo.

miroslavajanova
autor
19. lis 2020

@terla ahoj jdu k doktorovi zitra na kontrolu tak se zeptam .ale je pravda že už to mám lepší ale take nezvedam nič ťažké. A vic oddychujú. Zitra dám vedet .co mi řekl. 😉

terla
25. lis 2020

@miroslavajanova tak ja uz musela taky k doktorovi.Mela jsem prujem dva dny a caste tvrdnuti bricha.Napsal mi Diazepam a neco na prujem.Na tri dny to pomohlo a snazim se odpocivat.Horcik mi nenapsal.Podle me to je stejne placebo.CS mam 3,tak to povyskocilo,ale nepzeviram se.Tak snad to doklepem...

marti89
25. lis 2020

Aby se hořčík správně vstřebával, musí se užívat kofaktory (třeba vit. B přes kvasnice, nebo zinek,..). Je i více forem hořčíku - minerální vody na pití, tablety, magneziový olej na kůži, epsomská sůl na koupele..

miroslavajanova
autor
27. lis 2020

Holky tak hlavné byt v klidu a nezvedat tezke veci.to mi dr.řekl.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru