Ahoj, už pár dní mě trápí bolest v podbřišku při čůrání (tupá bolest nebo spíš tlak v levé části podbřišku). Je to většinou ráno nebo když jdu na malou po delší době. Nevím, zda se bát nějakého zánětu nebo je to tím, jak miminko roste a tlačí na močák? Jiné příznaky nemám (jako řezání nebo pálení při močení). Nikdy jsem zánět močáku neměla, proto nějak nemohu porovnat 🤷🏼♀️ Jsem na konci 17. týdne. Předem moc děkuji za Vaše zkušenosti.
Já to takto měla na pravé straně, pobolíval mě nějakou dobu podbřišek a později i záda v oblasti ledviny. U močení atp. ale žádný problém spojený se zánětem močáku (řezání, pálení ..nic z toho). Ve 21tt jsem končila v nemocnici, ráno se mi ta bolest v zádech i podbřišku zhoršila (fest, to jsem teda skoro lezla po zdi), tlak i u močení... a namísto moči krev. Výsledek byla dělohou utlačená pravá ledvina a z toho vzniklý zánět v ní. Dost často to provází jako první právě bolest a tlak při močení, jak ji popisuješ. V horších případech se zavádí stent, já končila s atb a kapačkama naštěstí. Ale může se to opakovat.. doporučuju sledovat a doktorovi o tom říct. Nemusí to být nic takového samozřejmě, může to být jen ten močák atp., ale zrovna s tímto bych si info pro sebe nenechávala. Minimálně to sleduj, dodržuj pitný režim (mě říkali 3l denně), spát víc na druhé straně a klid🙂 je to v těh.docela časté tadyto..
Dobře, jste mě celkem vystrašili, tak píšu hned doktorovi a uvidíme.. Děkuji za reakce.
@amalka2981 Ono s tím stejně nic neuděláš dopředu, pokud je to ono, max dodržovat co jsem psala. Ale neboj, myslím že většinou to nemusí nic být, já už jsem ale ve střehu😅 držím palce ať se ti nic nezhorší a je to jen banalita🙂
@laxesis Jooo, snad jo 🙏🙂 Každopádně Tvoje zkušenost je celkem děsivá 🥺 Já si říkala, že to je tím, jak roste mimčo a tlačí na močák, tak jsem byla celkem v klidu 😁 ale když teď čtu, co to všechno může být, tak jsem ve střehu! 🙂 Budu dodržovat, co jsi psala, je pravda, že se snažím spát pořád na levém boku, protože jsem myslela, že je to pro mimčo lepší. Tak to teď vyměním. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@amalka2981 Já se divím, že jsi se ještě s mudr. nespojila 🤔 Nemusí to nic znamenat (já tím trpím kolikrát i dnes), ale jakmile se mi cokoliv nezdálo, dala jsem vědět doktorovi. To, že máš nějaké příznaky, neznamená, že to nemůže být vážné.