Zdravím, Jsem 24tt a 4 dny těhotná. Už od 20tt těhotenství mám strašný kolísání srdečního tlaku a doprovází to slabost v končetinách jak v rukách tak v konečcích prstu a nohou, s tím že se neudržím na nohou a musím si okamžitě sednout (lehnout). Můj doktor mi nato vždy řekne že jsem v jiném stavu a že nebudu v kondici jako předtím. Trošičku se bojím, máte to také tak? nebo si to až moc beru? takové náhlé slabosti které trvají cca 30min.
Jsem prvorodička
Děkuji za odpovědi
@nykynka13 odběry krve byly v poradku? Já jsem to měla podobne na začátku těhotenství. Měla jsem strašný nedostatek železa. Zadychavala jsem se při každém pohybu, jen jsem vyndala nádobí z myčky a už jsem si musela jít sednout jak mi bylo slabo. Po každé činnosti co nesla dělat v sede jsem si musela jít chvilku sednou. Srdce mi bilo jako o závod. Muže to být cokoli takhle těžko radit 🤷♀️. Koupila jsem si na doporučení dr železo a po zhruba tydnu užívání se to rapidně zlepšilo. Jsi tehotna, ale tenhle stav mi už normální nepřijde 👍
@luckawm odběr krve na začátku byl v pořádku. Byla jsem i za praktikem kvůli tomu tlaku a tomu se to zase moc nezdálo, říkal že se mi při každé návštěvě zvyšuje. takže se musím hlídat a hlavně by to měl hlídat můj gynekolog. (Který se k tomu moc nemá) teď budu mít další kontrolu tak si zatím budu stát.
Praktický mi taky vzal krev a teď se dozvím výsledky.
Spíš mě zajímalo zda zbytečně nepanikařím.
A o té preeklampsie na to mě taky upozorňoval až můj praktický lékař. Tak uvidíte nemůžu se nechat tak snadno odbýt 🙂
Já mám motolice z nízkého tlaku, když se mění počasí, tak jsem nepoužitelná, posedávám, polehávám. Mám tlak nižší i netěhotná. Pokud je to z vysokého tlaku, tak hlídat tu preeklampsii a pořídit si levandulový olej, ten dokáže tlak snížit, rozmarýnový zase zvýšit.
Děkuji mnohokrát za zhodnocení situace. 🙂 A za rady děkuji 🙂
Me to nejvic delal nedostatek zeleza a kdyz malo piju. Ted uz je to lepsi, je to problem jen rano
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Gynekolog chlap 🤦🏻♀️ Hodne pit, v tomhle vedru hodne odpocivat. Mela jsem to taky, treba ve fronte u kasy nic moc.