Ahoj holky, prosím poraďte jsem ve 20. týdnu (19+2) a dneska mě celý večer tlačí jakoby pod žebry. Je to dost nepříjemné. Mám se bát, nebo je to normální? Pohyby zatím necítím ale tohle je dost nepříjemný :(
je to normální, zvětšující se děloha začíná tlačit na žebra, budeš s tím takto pár týdnu, pak klesne!
Mě když v těhotenství tlačilo pod žebry, tak to bylo ze špatného stravování. Pomohlo obyčejné černé uhlí - absorbuje toxíny, jedy, plyny a je pokoj...
mě to tlačilo pod žebry až snad do 34tt, pak začlo pomalu břicho klesat a byl klid 😉
Hlavně to řekni tvému dr... 😉
Mne desne tlacilo,pak jsem si to pod zebry snazila prohmatat a juj,najednou uleva,byla to nozicka miminka ci neco tak...
Preventivně bych se zeptala na gyndě, ale myslím, že je to docela běžné a přejde to. Já měla takovou spíš bodavou bolest na levé straně, nejspíš taky od utlačovanýho žaludku, ale netrvalo to ani 2 týdny. Pak začlo bolet zase něco jinýho. 😀
Já měla při obou těhotenstvích bolesti v pravém podžebří, někdy okolo 15-20 týdne. Fakt silné, po každém jídle, při chůzi, někdy jsem se nedovedla ani nekroutit, nenechalo mě to jít a sedět rovně. Po několika týdnech na dietě to samo odeznělo. Našli mi jen nějaký hemangiom na játrech na sono, ale já myslím, že to bylo něco jiného, spojeného se žlučníkem a stresem. Potřetí už těhotná nebudu, tak se to nevrátí..snad. Na sono mi ještě říkal "zklamu vás, ale jste zdravá", jako bych si vymýšlela, takže když si těhotná stěžuje, všechno jen přičtou roztahování dělohy...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jestli je to normální nevim, ale já to měla obě těhu cca od 15 tt.