Dobrý den,
prosím vás o radu, jsem tento týden 24 TT, příští týden tedy 25 TT a mám jít na test oGTT - těhotenské cukrovky. Není to ve 25 TT brzy? I když vím, že rozmezí je 24-28tt. Můžu se zeptat jak jste chodily vy?
Předem děkuji za odpovědi.
Děkuji za odpověď. 🙂
jdu také tak. Je to v daném rozmezí a je to tak v pořádku 😉
24-25tt se chodí nejčastěji..
A nevíte jestli je tam potřeba brát i moč?
@mysh_me No na druhou stranu 24.-28. týden jsou týdny, kdy se cukrovka nejčastěji rozvine, takže je možné, že ve 24. týdnu je test negativní, ale po třech týdnech by už byl pozitivní (tím spíš, pokud se nějaká hodnota blížila k hranici) a těhotná se to nikdy nedozví. Já se tentokrát objednala na polovinu 27. týdne, abych případně ještě stihla v tom rozmezí test opakovat.
@lvl16 no přesně tak, proto jsem se ptala. 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jsi v rozmezi, tak nevim v cem je problem 🤷🏻♀️ Je lepsi jit spise driv nez pozdeji, protoze 1) pokud bys mela cukrovku, cim driv to zjistis a prijmes opatreni, tim lip a bezpecnejsi pro miminko, a za 2) pokud bys z nejakeho duvodu nemohla test dokoncit (spatna prvni hodnota, udela se ti v prubehu spatne nebo treba vyzvracis ten roztok apod), tak to muzes za tyden jit opakovat a porad jsi pohodlne v tom rozmezi 👍