Tep v břiše v těhotenství

lucijee95
9. pro 2016

Holky jsem skoro 20tt a trápý mě delší dobu tep v břiše nikdy jsem to neměla ž ted v těhotenství..když ležím tak mi skáče celé břicho nikdy to je docela nepřijemné.. zajmá mě jestli to má některá taky ?? spíš bych radši ty pohyby..když dám ruku večer v leže na břísko tak cítím bublání do ruky ale pořádný kopanec a viditelný pohyb zatim níc.

annasmyckova
9. pro 2016

ten tep bude nejspíš průtok krve placentou, neboj pohyby budou sílit, až někdy možná nepříjemně (kopnutí do plného močáku nebo pod žebra...), nebo když se mi mimino otáčelo hlavou dolů ke konci těhotenství bylo to jako když se přesýpá vagón s uhlím...😉

alilisi
9. pro 2016

Taky mi to v bříšku hodně tepe (už pár týdnů) a nejvíc většinou před tím než začne pořádně kopat 🙂 Zeptám se na to doktora, ale myslím, že je to normální 🙂

lucijee95
autor
9. pro 2016

@annasmyckova i když ji mám vzadu ? takže to je normální ...a už se nemůžu dočkat těch pohybů..říkám si že když už to cítím na ruce tak by to mohlo brzo přijít

lucijee95
autor
9. pro 2016

@alilisi tak to jsem ráda že nejsem sama .. je to jak kdyby mi spadlo srdce do bricha :D ale zatím to mám bez pohybů :(

annasmyckova
9. pro 2016

@lucijee95 může tam tepat i pupečník kolem miminka -vyživuje další krevní oběh -miminka, tak to musí být asi znát, ale jsem jen laik, ne zdravotník...myslím, že každý týden je znát, jak miminko sílí

lucijee95
autor
9. pro 2016

@annasmyckova já jsem ráda za každou radu a názor 🙂

alilisi
9. pro 2016

@lucijee95 Určitě to nic nebude 🙂 já mám navíc placentu na přední straně, ale jak je malej větší tak ho cítím celkem dost.. pohyby přijdou do pár dní - tomu věř 🙂

lucijee95
autor
9. pro 2016

@alilisi já mám právě placentu na zadní straně tak uvidíme 🙂 už aby

dagmarj
9. pro 2016

holka, to bude nejspíš dutá žíla. 😀 a o pohyby neměj strach až tě párkrát kopne do močáku a nebo zaštourá v konečníku tak budeš vzpomínat na klidné období

lucijee95
autor
9. pro 2016

@dagmarj no tak at ta dutá žíla někam odejde ..obtezuje mě :D já vím že časem budu ráda že jsem měla dřív klid ale když já se na to tak těším 🙂

lenatu
9. pro 2016

@lucijee95 taky jsme měla placentu vzadu a "tepala jsem" sice jen občas ale cítila jsem to dost 🙂 neboj nic to není 🙂 u mě to začalo bubláním (jak když tam mám rybičky 😀) a pak přišli kopance..těch si ještě užiješ neboj..hlavně až se bude otáčet a chytneš takovou do že hodíš šavli (můj případ) 😀

lucijee95
autor
9. pro 2016

@lenatu jo to mám já když dám večer ruku na bíško tak cítím rybičky 🙂 už asi tak 20 dní možná déle tak doufám že to každým dnem přijde

lenatu
9. pro 2016

@lucijee95 já cítila první vyloženě kopanec asi v tom 22.-23.tt už si to moc nepamatuju a rybičky jsem měla od 19.tt, ona je to sranda. Hlavně od toho 32.tt tak jsem věděla co je ruka, co noha a kde je hlava a jak tam cca leží protože jsem byla "boulatá" 😀 tak si to užívej je to nejkrásnější období 🙂)

dagmarj
9. pro 2016

Ja měla teda pohyby vždy od 16tt. Jsem hubená, takže hlavně ráno, když byla děloha nahoře a viděla jsem i jak se tam prevaluje taková malá kulička. Za 12tydnu me to čeká po třetí tak už se taky tesim :+)

nikkimakri
10. pro 2016

Já to měla také...hodně holek, co jsem takhle poslouchala a nikdo mi nikdy neřekl co to je 🙂)) každopádně vždycky bylo miminko ok 🙂)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru