Tejpování těhotenského břicha. Nevíte, kdo dělá (Opava, Ostrava)?

zuzha31
8. dub 2022

Zdravím,
Chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenost s tejpováním těhotenského bříška. Jsem ve 25.tt a chtěla bych to podstoupit jak kvůli prevenci diastazi, tak kvůli začínající tíhy. Gynekolog byl pro, ale jenom od profika abych si neublížila. Nemáte nekdo zkušenost kdo to dělá kolem Opavy, Ostravy?
Díky

lida9
8. dub 2022

ja jen doporucuji, aby sis onen tejp nejdriv vyzkousela nez za to zaplatis nekde... me vzdy fyzio tejpovala, bezproblemu, no a v tehu najednou pod tejpem obrovska reakce a muselo to dolu do par hodin! po tehu zase vse ok a tejpovat muzu🙂 hodne stesti

ancess
8. dub 2022

Kde to neporadím. Ale za sebe můžu jen doporučit, tejpy mi moc pomohly jak na bolest zad, tak i břicho podržely.

lady742
8. dub 2022

Jsem fyzio a mám 3deti,tejpy mohu jen doporučit,jaké pozitiva to přináší si asi vygoglis,to tady nebudu rozepisovat,ano a může se stát ,že nesednou ale není nic jednoduššího než je sundat,ty částky za ty tejpy nejsou nic závratného,ale těch lidí co jim to nesedne je opravdu minimům
Jen si to určitě nedělej sama,opravdu si to nech udělat fyzio co tejpuje 😉

zuzzik90
8. dub 2022

@zuzha31 Když jsem byla před prvním porodem (rok 2018) na prohlídce porodnice v Opavě, tak říkali, že tejpování provádí i u nich na oddělení. Tak bych se zkusila poptat tam😉

zuzha31
autor
13. dub 2022

Děkuji holky za reakce. Ještě mě napadlo v ramci tech tejpu si nebudu moct promazavat břicho, je možné že se mi vytvoří díky tomu strie?

korin
13. dub 2022

@zuzha31 Pokud se ti strie mají vytvořit, tak k tomu dojde bez ohledu na to, čím budeš mazat. Někdo k tomu má sklony, někdo ne.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru