Těhotná učitelka v mš. Zůstaly byste doma, nebo chodily dál do práce?

elissa48
26. říj 2020

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jestli tady není nějaká učitelka v Mš. Prave jsem v 5. měsíci těhotenství a mám dilema jestli bych nemela zůstat doma. Teď jsem na dovolené, protože čekáme ve školce u jedné holcicky na test na covid. Co byste dělaly vy ? Zůstaly doma nebo dal chodily do práce ?
Děkuji za odpověď.

mamikry
26. říj 2020

@elissa48 učitelka nejsem, ale doma bych asi zůstala, pokud tedy nemáte stejné riziko, že Vám to domů donese manžel a můžete si to dovolit financně.

zelenaesmolda
26. říj 2020

@elissa48
ja bych asi dal chodila do prace protoze covid muzes chytnout uplne kdekoliv.

palja
26. říj 2020

Já bych zůstala doma. Je pravda, že to můžeš chytit kdekoliv, ale přece jen ta školka je riziko.

knoesell
26. říj 2020

@elissa48 byla jsem těhotná v první vlně a byla jsem doma, naštěstí mi vyšlo vedení vstříc.Teď je situace mnohem horší, vůbec bych neváhala, bohužel těhotné nejsou v rizikové skupině.

rya
26. říj 2020

@elissa48 byla jsem těhotná v první vlně a byla jsem doma paní ředitelka mi vyšla vstříct.Doporučil i lékař ať jsem doma a vyhýbám se místům kde se shlukují lidé.

aaa42
26. říj 2020

Jsem těhotná a dělala jsem v MŠ pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami, vzhledem k vysokýmu tlaku a riziku předčasného porodu jsem po dohodě s gynekologem od konce 6 měsíce na neschopence...

terla
26. říj 2020

Dobrý den, ráda bych věděla, zda vám, kteří jste byly na neschopence gynekolog řekl další infomace k vývoji plodu po prodělání Covidu. Obecné informace jsem četla, ale většinou výzkumy nejsou vzhledem k nové mutaci corona viru. Včera mluvil MUDr. Balík a řekl, že se to těhotných ženám záhadně vyhýbá, ale více informací neposkytl.

mamikry
Autor odpověď smazal
Zobraz
lilien66
26. říj 2020

@terla háčkuji se

mateju_sm
26. říj 2020

Pokud nebudete v izolaci po celou dobu tehotenstvi, tak asi nevidim duvod proc zustavat doma 🙂

elyey
26. říj 2020

@terla Tak to někdo mýmu covidu zapomněl říct, že se mi má vyhnout :D

elencze
26. říj 2020

@terla podívej se na materiál který k tomu krásně zpracoval Ondřej Šimetka z FN Ostrava. Pořádá i online přednášky pro těhotné a tématu těhotenství a Covidu se hodně věnuje. Považuje za důležité těhotné uklidnit a dát jim relevantní informace.

lilien66
27. říj 2020

@elencze mohla bych se zeptat, kde zmiňovaný materiál najít? Zatím bez úspěchu. Děkuji

elencze
27. říj 2020

@lilien66 https://www.gynultrazvuk.cz/koronavirus-a-tehot... třeba tady i s odkazy na jiné materiály, hodně toho dává i na svůj FB profil.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru