Ahoj maminky, jsem 27+2 a občasně malá kopne, nebo spíše se tam převaluje. Ale čtu všude, jak už to ženy až bolí, když je dítě aktivní a kope. Já to mám úplně lehce, párkrát mi zabubla v bříšku, jednou za čas je to silnější, ale ne tak jak všude ženy ukazují nebo píší, až mám někdy strach. U doktora je vždy vše v pořádku. Taky večer mi trochu tvrdne a píchá mě v podbřišku. Beru magnesium, ale když ležím na pravém boku, stejně cítím takovou nepříjemnou "tíhu".. je to vše normální?
Ona je otázka, čemu říkáš "málo" a čemu "hodně". JInak mě kope pokud si lehnu na záda, na boku výjimečně, pokud jsem aktivní a něco dělám, tak v podstatě vůbec. Takže pokud jsem nervózní, že dlouho necítím pohyby, si lehnu tak, aby byly cítit 🙂. A pokud už mě to věčné kopání štve, jdu něco dělat a klid. Placentu mám vepředu.
placenta vepředu - málo cejtíš pohyby.
to jsem nezažila. placenta vždycky vzadu a kopání a dloubání dost nepříjemný už od celkem brzo (tak 25tejden už pořád, i se blbě usíná třeba). buď ráda.
Jo presne tak jak pises sem to mela, takovy lehky pohyby obcas, zadny kopani.. Dokonce do 24 tydne nebo tak nejak hrozne dlouho jsem necitila vubec nic. Ted jsem tyden 36 a dostavam takovou prijemnou masaz zevnitr. Ale rozhodne ne kopani, takovy prevalovani. Jsem rada..
@hana_v Hele, buď jen ráda - já poslední asi 2 dny cítím občas i v poloze na boku, když chci ještě nebo už spát 😀 (ráno to kolikrát prostě vzdám a jdu vstávat) a nejhorší je, když si sednu a zvednu nohy nahoru s notebookem na stehnech - to mi i nadskakuje notebook (jen kvůli křečovým žilám si říkám, že ta poloha s nohama nahoře je fajn... ale mrňous nějak tu polohu na zádech prostě nemusí 😀 ).
Mela jsem to tak v prvnim tehotenstvi s dcerou (placenta vepredu) a i ve druhem (placenta vzadu) s dvojcatama. Mela jsem line deti, v brise hnípaly a mely se tam jako v bavlnce. Neres to, je vice maminek, ktere to tak maji/mely. Taky jsem se o to tehdy zajimala. Na to konto jsem si poridila angelsounds, abych je aspon slysela, kdyz uz necitila. 🙂
Můj malej nebyl v břiše taky moc akční. Bolestivé pohyby jsem moc nezažila. Jen úplně výjimečně se opřel do žeber tak to zabolelo, ale to až později než 27tt. Placentu jsem měla normálně vzadu
Mela jsem placentu vepredu, doktorka rikalayze je to jak kdyby kopalo do polstare a az prez nej me do bricha. Bolelo me to az ke konci, kdy bylo mimco nohama nahodu a propinalo se mi pod prsa do zeber 😉 ale nijak hrozn to nebylo.
Ani u jedné dcery jsem nezažila bolestivé kopance. Spíš se holky převalovaly, než kopaly 🙂 druhá dcera byla aktivní docela málo, kolem toho 21tt "kopla" poprvé, bylo to později, jak u první. Do 30tt jsem jí klidně 5 dní necítila, byla jsem dost nervózní pořád. Ale vše ok, krásná zdravá holka 🙂
Bohužel naopak. Jsem ráda za porody 38 tt dýl bych to opravdu nevydržela.
U prvni jsem citila kopnuti 2x za den. U druhe je to masakr a az neprijemne a skoro porad.
@hana_v ahojky, já měla fakt dablika, ani se neotocila, takže jsem měla rozkopanou celou spodní část břicha. Když by druhatko nebylo takový ďáblík, tak bych se též obavala, ale urco záleží na položení placenty. Já pohyby začala cítit až dlouho po dvacátém tydnu, myslím, že se mimco ještě bude více ozývat až zesílí anebo máš prostě v bříšku totálního pohodare 💕
Ano s prvni skoro vubec u druheho více, kdyby byla dcerka druha, tak bych s ni asi jezdila do nemocnice, jestli jeste zije...
U druhe jen simrani, ale lezela pricne a pak se otocila hlavou nahoru s nohama nahoru, nemela moc sanci kopat. Tyden pred terminem se otocila hlavou dolu, ale kopala jen trosku.
První syn skoro vůbec nekopal ale druhý mi dal zabrat 😁😁😁
Mam to same ted ve druhem tehotenstvi. Skoro nic a kdyz tak jen lehke pohupovani. Az si rikam jestli je to v poradku, placenta vzadu. Na druhpu stranu si delam legraci a rikam, ze pokud by to odpovidalo povaze ditete (coz je asi jen vtip a kopani neni zadny ukazatel) tak by to bylo super..... Mela bych sanci, ze treba 22 mesicni vekovy rozdil preziju bez uhony a treba se neustvu, kdyz to druhe bude klidnejsi 😀 protoze dcerka umi byt dablik s andilkem v jednom.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hana_v záleží kde je placenta. Pokud vepředu tak je min cítít. Tak jsem to měla ja. Jen občas převalení a občas asi ruka nebo noha 😁.