Ahoj kočky, od minulého cca pátku cítím tahavou, úornou bolest v podbřišku (spíš po stranách) kdykoli se ohýbám, zvedám atd. Když jsem déle na nohách, nemůžu ani chodit, narovnat se. Máte s tím zkušenosti? Je to pořád jen roztahováním dělohy? Den předtím, než mi bolest začala, jsem byla u doktorky a vše v pořádku, čípek 31 mm (jsem po konizaci). Nechci plašit, jsem poprvé těhotná a strašně se pozoruju 🙈🙉🙊
Je to normální, dělá se mi to taky už snad od 15tt, co začalo břicho růst. Hlavně když si moc rychle stoupnu nebo se blbě převalím, ohnu atd... u prvního těhotenství to bylo stejné. Děloha roste, povolují se vazy atd.. Je to pěkná otrava, ale normalni.
Měla jsem to také, hlavně při prudčím pohybu. Ale malá byla v pořádku, a podle dr se jen roztahovala děloha, povolovaly vazy. Ani u tebe by to nemělo nic být
Jj, přesně jsi popsala napínání vazů. Jsou po stranách dělohy a ta jak roste, tak vázy musí povolit. Kdyby ti do toho šla děloha do křeče, může ti Mudr. předepsat magnézium.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Měla jsem to samé,prý to dělá děloha jak roste. Ale i tak sem pokaždé jezdila ke svému Dr na kontrolu 😉