Streptokok v moči v 15. tt

petulkanono
18. zář 2017

Ahoj holky, zjistili mi streptokoka v moci a dostala jsem antibiotika. Jsem v 15.tt mela to nejaka taky? Bojim se o to male ☹ mela jsem asi tri tydny paleni - chvili jo, chvili zase ne a neco zapachalo - vetsinou rano, pak kdyz jsem zacla pit tak uz ne, minuly tyden jsem si nechala vysetrit moc a vysledky byly dneska, bojim se, ze to bylo i dlouho bez leceni, ale nemela jsem vubec akutni priznaky

dasenkac
18. zář 2017

Dobrý večer, taky jsem měla zhruba ve stejném období těhotenství streptokoka. Atb. se to zaléčilo. Dostala jsem atb. od praktického lékaře, tak jsem pro jistotu volala i gynekologovi. Ten mi to posvětil. Brala jsem penicilin. To je jediné atb, které se může v těhotenství brát. Někteří doktoři streptokoka dokonce ani neléčí. Kamarádka ho měla taky. Atb. nebrala, jen jí je pár hodin před porodem dali do kapačky. Malý taky v pořádku. Je to docela běžné onemocnění. Tak se toho nebojte. Miminko i Vy budete určitě v pořádku.

keksikova1
18. zář 2017

@petulkanono Ahoj, je to trochu jinak,než rika dasenkac. Streptokok v moči se léčí vždycky, způsobuje zánět močových cest a je to v těhotenství velmi častý a nepříjemný onemocnění. Obvykle se ale bez komplikací záleci antibiotiky (nejen penicilinem) a je to v pořádku. Taky jsem zánět mela,je to nepříjemný, ale neboj, bude to v pořádku. Antibiotika miminku taky neublíží. Streptokok muže byt i v porodnich cestach, to se ale obvykle vyšetřuje az později, neleči se,jen se v pruběhu porodu opět podají antibiotika,aby se streptokok nedostal na miminko. Oboje je ale v poho,když se o tom ví a patřičně se na to reaguje. Tak se neboj a uzivej těhotenství 😊

petulkanono
autor
19. zář 2017

Dekuju za odpovedi, me se dnes rozjel i zeleny vytok, mely jste to taky? Asi jsem tim strep. vice prolezla ☹

dasenkac
19. zář 2017

Ten jsem neměla.

keksikova1
19. zář 2017

@petulkanono neměla jsem výtok, ale nález streptokoka jsem měla i tam (i když ne konkrétně toho co se řeší před porodem). Je vhodný zajít na gyndu, pravděpodobně ti na to zaberou ty antibiotika co už bereš, ale lékař by to měl vědět ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru