Strach z porodu. Jak být v klidu?

sandra1710
12. srp 2019

Ahoj holky čekám třetí dítě termín porodu mam v lednu ted pred 3 dny jsem sla s mladší sestrou k porodu protože je nemocna chtela jsem ji pomoc to zvládnout byla to prvorodicka a rodila pres 10 hodin proste šílene bylo mi ji moc lito koukat na ni jak trpí na konec porodila krásnou zdravou holčičku 3100g a 51cm🙂 nejhorší na tom je ze se ted bojim sveho porodu i když uz me čeká 3 porod bojim se těch tlaků prece jen jdu rodit po 5 letech... Jak se daji zvladnout ty velke bolesti a být pri tom v klidu precejen uz tam jdu po třetí nechci vyvádět zvažuji i císařský řez

sandra1710
autor
12. srp 2019

Císařský řez

radullah
12. srp 2019

Ahoj, hoď se hlavně do klidu, psychika dělá strašně moc. Jaké jsi měla předchozí porody? Já rodím na konci prosince druhé dítko, porod jsem měla rychlý a pohodový a tak do toho jdu celkem optimisticky. Jinak tlakem myslíš ten tlak na spodek, když už tlačíš? Ten budu řešit opět cvičením s aniballem, moc mi poprvé pomohl. A jak zvládnout bolesti při kontrakci? Věř svému tělu, odevzdej se porodu...a vždycky můžeš požádat o něco na bolest, když už by to na tebe bylo moc. 🙂 Držím pěsti!

sandra1710
autor
12. srp 2019

Prave ze prvni porod dlouhy ale docela dobry druhy rychlí vyvolavany ale šíleně kontrakce bojim se tech bolesti jak mas nutkání tlačit ale nemuzes protože je jeste brzy

sandra1710
autor
12. srp 2019

Jinak moc děkuji 🙂

pipi_puncocha
12. srp 2019

Já myslím, že máš ještě fůru času se připravit - jak psychicky, tak fyzicky. Pokud máš čas trochu číst, tak bych zkusila třeba knížku Hypnoporod nebo Aby porod nebolel, případně nějaký předporodní kurz nebo individuální sezení s dulou/porodní asistentkou. Mně to osobně hodně pomohlo - mám to podobně jako ty, viděla jsem ne moc hezké porody a měla jsem z toho trauma a teď se na ten vlastní skoro těším. 😅 no a pak před porodem příprava - Aniball, masáž hráze atd. Moc držím palce a věřím, že třetí budeš mít za odměnu.

zuzurox
12. srp 2019

Neuvažovala jsi o dule? Je to pomoc k nezaplacení, fyzická i psychická, zkus si pozjistovat více.

sandra1710
autor
12. srp 2019

Přemýšlím také o nějaké asistentce protože u obou mich porodu jsem byla uplne sama mam opravdu strach když jsem vydela jak se v ni hrabaly a co vse z ny vyšlo mam to porad pred ocima

radullah
12. srp 2019

@sandra1710 jo vidíš, na tyhle bolesti jsem už skoro zapomněla 🙈 úlevou je, že tohle netrvá moc dlouho, ale je fakt, že jsi mi je připomněla a že to asi na tom celým bylo nejhorší. Lěžela jsem na boku, čekala, až miminko pořádně sestoupí do porodních cest a už nevěděla jak dýchat..jak dlouho to mohlo trvat, půl hodinky? No každopádně, moc nám oběma přeju, ať je to rychlé 🙏 🍀

nikkossek
12. srp 2019

Ahoj ,taky jsem se bala a kdyz mas dobrou oporou u sebe jde to všechno lépe. Rodina jsem 12 hodin s komplikacemi, ale říkala jsem si ,že to dělám proto abych dala život svoji lásce, snažila jsem se skákat na balonu a vše šlo dobře. Hodně to dělá ta psychika ,neboj nakonec to bude ještě dobrý.

ilema
12. srp 2019

@sandra1710 ahoj, v listopadu mě čeká muj druhý porod a jsem pěkně vyplašená. První dcera byla plánovanou sekcí, ještě to v porodnici zvorali, takže nakonec ani nebyl čas počkat, až zabere epidurál a dcera musela ven hned, takže porod v celkové narkóze a nevím nic. Ted jsem o mnoho starší, ale nezapomenu na ty šílené křížové bolesti, které mi vystřelovaly ze zad až pomalu do pat, jak jsem kontrakce nemohla přese velkou snahu rozdýchat a zvracela jsem, dodnes nechápu, proč mě nechali přes hodinu na hekárně, když bylo jasné, že budu rodit císařem, asi že jsem přijela do porodnice chvilku před pátou ráno a chtěli mě "nechat" další směně. Takže se bojím bolesti a zároveň mě děsí epidurál. Asi jsem ti moc nepomohla, spíš že v těch obavách nejsi sama, i když nejsi provorodička. Zvládneme to, to je jasný, ven se to miminko dostane 😉

verace81
12. srp 2019

Do porodu je ještě času. Na podzim zase poběží malé lásky tak to zkoukni ať víš do čeho jdeš. Bude to trochu bolet no možná trochu víc než ty předchozí, ale ta odměna je k nezaplacení. Když mě doktor po prvním porodu šil a já fňukala tak se jen zamyslel a říkal mi jak je možné že mě to bolí když dokud jsem měla malého u sebe jsem ani nepípla a jen co mi ho odnesli tak všechno cítím. A to mi ještě mamka říkala že ona když rodila tak tam byla taková hodně ústnatá sestřička a říkala když to šlo tam musí to jít i ven😖😅 A protože jsme ženský a všechno vydržíme proto rodíme mi a ne chlapy. Jak často jsem slýchala, že když dostanou mezi nohy jaká je to bolest a mi když jdeme z porodnice tak jen řekneme pořídíme si ještě jedno?🙂

sandra1710
autor
12. srp 2019

@radullah to ja take to je jediné co je na porodu pro me nejhorší

sandra1710
autor
12. srp 2019

@ilema taky nechapu ptoc nechávají todidcky které jdou cisarem trpet... To nepochopim

sandra1710
autor
12. srp 2019

@verace81 to je pravda musim byt silna a věřit si ale strach mam

blueyonder
12. srp 2019

Joo, tak na malé lásky bych se zase já nedivala, viděla jsem jen jeden díl a stačilo. Vzpomněla jsem si na svůj porod a jiné vidět nemusím 😁. Mě čeká druhý v listopadu a zatím to neřeším. U prvního jsem byla naladena dobře, žádné hrozně scénáře jsem si nemalovala a nakonec byl porod kleštěmi, malá nepostupovala jak měla a už byli špatně ozvy. Tak nevím, hlavně se zbytečně nestresovat a nemyslet na to. Všechny to zvládneme 😉

melek5
13. srp 2019

Ahoj jestli můžu doporučit jako vicerodicka nemysli na to každý porod bolí ale jdeš rodit po třetí to bude raz dva tři 🤭🤭teď se strachujes a pak si budeš říkat že to nic nebylo vím to že svých skusenosti v říjnu jdu rodit po šesté taky se bojím ale stojí to zato porodit musíš a zvládneš to nesmíš panikarit pak se porod protahuje a je delší to zvládneš víš do čeho kdes a tvé tělo spíš porodní cesty taky ví co dělat držím palce 😘

sandra1710
autor
13. srp 2019

@melek5 dekuji moc taky si rikam ze jsem to zvladla 2x tak to zvládnu znovu ale bojim se ze začnu právě panikarit byla jsem tam 2x sama ted zvazuji zr si sebou vezmu sestrenku

melek5
13. srp 2019

@sandra1710 super nápad není na to vzít si tam někoho sebou manžela kamarádku nebo někoho komu věříš atd podpora nadevše fakt důležité je ne panikarit no pěkně rozdychavat a půjde to samo ani nebudeš vědět a mimi budeš držet v náručí

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru