Ahoj všem,
Mám na vás prosbu a zároveň se chci uklidnit, že je na tom někdo podobně. Jsem aktuálně 15+1 tt a za boha nemůžu najít srdíčko miminka přes Angel sounds. Vím, že v tomhle týdnu má být slyšet určitě a docela mám strach, že ho nemůžu najít. Všude čtu i špatná těhotenství, tak mám prostě velký strach. Máme to dárek k Vánocům rodině. Na kontrole jsem byla 30.11 a srdíčko bilo. Další kontrola až 4.1. Teď jdu v pondělí na odběry, tak je zkusím ukecat na rychlou kontrolu. Ale chci vědět, že někdo také srdíčko nenašel v 15+1 tt. Díky za odpověď.
@pajiskazemlyna hledám dole, kde je ochlupení, vím, kde hledat a mám i sono gel a nic. Strašně se bojím.
@tynule123 ja nasla vzdy až pod hranici ochlupení
@lachtanice86 a já prostě ho nemůžu nikde najít 🤧🤧🤧 tolik se bojím
A uz jste ho predtim nasla? Nebo zkousite poprve? Muzete mit treba placentu vepredu, to pak je slyset az pozdeji, co jsem cetla, a i se hur hleda... pro klid bych jela zkontrolovat, ale verim, ze to bude v poradku ❤️
Nezlobte se na mne, je to samozřejmě věc názoru, ale přesně proto bych si takovou věc nikdy nepořídila. Myslím si, že to maminkám přinese více stresu než klidu. Ta představa, že neslyším tlukot, tak by vystresovala nejednu maminku 😞 Naše těla jsou vymyšlená perfektně, tak raději za Ty peníze nakoupit čokoládu a užívat si klidu a pohodičky 😘 A Tynule123, neboj, vše bude v nejlepším pořádku ;)
@marketa_1983 jojo to jsem si taky říkala, že jsem si to neměla kupovat, že prostě mě to neudělalo dobre. Chtěla jsem být potom klidnější a jsem naopak více vystresla. Vím, že spoustu maminek to nemá a doufají v sami sobě. Já se nervovat dal nechci. V pondělí mám jít na odběry, tak jim řeknu, zda mě udělají utz ať jsem klidnější. Doufám, že je vše ok, je to první těhotenství a moc se těšíme.
V tomhle týdnu je uplne normální, ze nejde najít srdíčko.. Tyhle domácí dopplery nejsou tak citlivý! A tedy i kdyz věřím, ze utz nejsou škodlivé, tak s domácím jsem nikdy nesmejdila dlouho.. K němu takovou důvěru nemám.. Používala jsem občas az kdyz bylo miminko větší a dlouho se neozvalo.. Opravdu to nic neznamená a na začátku spis hodně vyděsí.. Určitě bude všechno v pořádku!! ❤️
@tynule123 Jj, každopádně se nechej vyšetřit a jak Ti řeknou, ze vše je v nejlepším pořádku, tak Stress sound prodej a nakup si něco co miluješ 🎂🍰🍫🍦🥮🤪
Takhle brzy jsem srdíčko také neslyšela. A pak na kontrole bylo vše v pořádku. Miminko může být otočené. Ale pro jistotu Vám určitě UTZ žádný lékař neodmítne.
@tynule123 hele jestli nenajdeš ani svůj tak bych řekla že ti nefunguje správně
@marketa_1983 no ja po zt si Angel sounds pořídila. Mne to nestresovalo, mne to pomáhalo
@marketa_1983 jojo v pondělí je ukecam, nesmí mě snad odbyt můj gynekolog. Samozřejmě občas mě bolí břicho a nebo chytnu křeč, ale to vše po chvilce přejde. Jinak se cítím dobre, až na hroznou pachuť v krku.
@lalen1 no nevím ja AS používala od nějakého 10tt, placenta vpředu a slyšela jsem vzdy ihned. Ale ja teda nasla i svůj tep, ne jako zakladatelka, která píše, že slyší jen svoje srdce na miste kde ho ma
@lachtanice86 no jako nevím jestli můj tep a srdíčko miminka má znít stejně, jen srdíčko rychleji, je to tak? Jak říkám své srdce slyším jen na srdci, to mě bije jako zvon. Já slyším jen takovy nevím jak to popsat jiné zvuky prostě než cvalani koní.
@lalen1 to není úplně pravda, pokud vím, tak doppler se za úplně bezpečný nepovažuje, takže se má mi minimalizovat čas, po jaký je mu dítě vystaveno. A naprosto souhlasím s názorem, že to nadělá víc škody než užitku a vystresované matky to tak akorát úplně rozloží. Já si teda v práci klasickým sonem dceru prohlédla, ale spíš výjimečně a jen ze zajímavosti.
@tynule123 ja svuj tep na as slyšela i na tepne v trislech, na zápěstí. A ten tep mimina je fakt extrémně rychlý.
Tak ještě jsme nevyloučili technické závady...baterky, zesílení zvuku,...Když jsme pak tep miminka našla, tak už jsem ho zaručeně poznala, ale někdy jsem ho musela dlouho hledat. Pamatuji si, že zanedlouho jsme začala cítit pohyby, a to byl spolehlivější indikátor.
@lachtanice86 Souhlasím, věc názoru 😉
Řekla bych, že je rozdíl, pokud jsi už dřív srdíčko na AS slyšela a teď ho najednou neslyšíš/nemůžeš najít (to bych pro klid duše jela na pohotovost na ultrazvuk) nebo jestli se ti ho na AS ještě nepodařilo najít nikdy - v tom případě těch důvodů může být spousta úplně neškodných - rozbitý přístroj, je ještě moc brzo, tvoje nezkušenost/netrpělivost/nervozita, kvůli které neumíš srdíčko najít/rozpoznat...
V klidu, může být vzadu a to dělá opravdu hodně. Já ho kolikrát i později neslyšela. Zkusila jsem večer a dobrý.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@tynule123 hledej hodne nízko dole (přibližně tam, kde by končilo ochlupení) a uprostred .. hodne ultrazvukoveho gelu nebo třeba kokosoveho oleje ..
Miminko je určitě v pořádku, neboj ❤️