Mam prosbu dnes jsme byli na ultrazvukz ve 20. Týdnu, mimco roste jak má, jen nás lékař doporučil do Motola na specializovanou kardiologii, zjistili při ultrazvuku stopovou trikuspidální regurgitace. A že má malé 5mm cystu v hlavičce, ale ta by prý měla zmizet. Prosim máte nějakou zkušenost s tím srdíčkem. Máme strach je to naše první mimi a už jsme si opravdu prosli od počátku hroznými věcmi. Děkuji moc za odpovědi
Ve 20tt na screaningu taky zjistili trikuspidalni regurgitaci. Nevím teda,co znamená u vas jeste ta stopova. Ve 30tt uz bylo vse v poradku,miminko z toho "vyrostlo" 🙂
tez jsme byli ve 20 tydnu poslany do Motola a dopadli jsme skvele. Vse se od prvni kontroly zacelilo a srdicko bylo v naprostém poradku. byli to nervy to je pravda,ale ted uz mame 19 měsíčního zdraveho kloucka. drzim palce
Mám tři syny, u dvou byla trikuspidální regurgitace ve 20tt a ve 30tt již ne
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Záleží na tom, jak se to “vyvrbí”, zda bude nakonec (lékařsky) nevýznamná nebo to bude horší. Sama nedomykavost trojcípé chlopně mám, ale zjistili mi to v až dětství (i když to nejspíš bylo už od narozeni). Je to v pohodě, nijak mě to neomezuje a kdyby mi to neřekli, ani o tom nevím 🙂 Jen jsem v dětství chodila na pravidelné kontroly a v dospělosti až v době těhotenství. Takže žádný strach a pozitivní mysl 😉👍🏻
(Mimochodem - jako malá jsem na sebe byla hrozně pyšná, když jsem se naučila říkat “trikuspidální regurgitace” zpaměti a chlubila se tím ostatním 😄)