Ahoj, prosim mate nekdo stejnou zkusenost? Jsem prvne tehotna, konec 22.tt - je normalni, ze pohyby citim jen velmi slabe a nepravidelne? Minuly tyden jsem byla na screeningu a vse vypadalo byt v poradku. Tak snad je to bezne. Predem moc dekuji
Miminko nejspis zmenilo polohu nebo se vyrazneji vytahla deloha a ma tam ted vice mista. Velmi silne a intenzivni pohyby budou az kolem 35tt kdy miminko uz je v brise skoro zafixovane.
Moc vam obema dekuji, snazim se nestresovat, ani doted ty pohyby nebyly velmi vyrazne a navic mi celkem narostlo brisko, tak si taky rikam, ze tam ma minco asi jen vic mista. 😊
@nika110818 Dulezite je, ze pohyby citite. Kdyby ne, pak bych mela obavu. Ale ted jeste miminko asi ani pravidelny rezim nema. Uvidite, jaky bude vyvoj, na kontrolu pak jistotu muzete vzdycky.
@nika110818 ahoj, jsem taky ve 22. týdnu a pohyby cítím slabé. A to už jsem těhotná po čtvrté. Nejvíc mě vystresovaly články o tom jak už maminky cítí pohyby od 16.tydne a to velmi silné. Byla jsem na ultrazvuku a vše je v pořádku. Ale tohle je určitě lepší, vždy řešit s lékařem. Ten váš určitě uklidní, myslím, že je důležité, že pohyby máme a postupem času budou silnější a silnější 🙂. Hezký den...
@elinka08 dekuji. 😊 taky si rikam, ze nebudu stresovat, ze to je pro miminko dulezitejsi. Zadne clanky radsi nectu a rikam si, ze kdyz alespon obcas neco citim, je to ok. Silnejsi to bude az pozdeji. Dekuji ta sdileni a preji hodne zdravi. 😊
@nika110818 ahoj, měla jsem to podobne a je to tim ze mimi ma spoustu mista a mohlo se otočit a kope jinam i ted ve 23tt se mi to občas děje 🙂
@hosikuma dekuji za uklidneni.
@nika110818 mě se to děje i teď ve 24 tt. Člověk chvíli panikari a hlavně ty pohyby, se neberou ještě za pravidelný. Občas něco ráno a pak večer. Mají ještě místečko. Hlavně klid, ale já sama jsem také stresor.
@tynule123 moc dekuji, jsem rada, ze v tom nejsem sama. Snazim se byt racionalni a klidna, ale kdyz jsem prvorodicka a nemam zkusenosti a kazda maminka chce to nejlepsi pro miminko, nekdy proste ty obavy dorazi. Ale verim, ze vse je ok a i Vam preji hodne zdravicka. 😊
@nika110818 já jsem taky prvorodicka, a jsem dost stresor, ale vím, že to těm miminkum vůbec nepřidá ba naopak. Ale jsou dny, kdy se taky stresuji a vim, že bych neměla.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nika110818 Zalezi jak moc pravidelne a intenzivne jste je citila predtim? 🤷🏼♀️
Ja cekam dvojcata a napred jsem citila obe stejne, velmi intenzivne a pravidelne od 20tt.
Ted jsem 23tt a jedno mimco citim min. Byla jsem vyplasena, ale na kontrole mi bylo receno, ze se otocilo a posunulo a ma vice mista pro pohyb, takze jeho pohyby tak intenzivne necitim.
Vic zkusenosti nemam... ale cetla jsem (kdo vi ale jak to je), ze pokud necitite pohyby aspon 10x denne, tak se muze neco dit. Stejne tak jako kdyz jsou pohyby z niceho nic velmi intenzivni. To si clovek ma pak vybrat 🤷🏼♀️
Precijen to, ze minuly tyden byl screening v poradku neznamena, ze se nemuze nic stat.
Ale byt vami, ja bych neplasila.
Pohyby jste neprestala citit uplne a asi bude mimco jen jinak otocene 🙂 A pokud jste je nahodou ani doted necitila intenzivne, tak bych to neresila vubec.
Nektery zensky zacnou citit pohyby naplno treba az v 26tt.