ahoj holky, jsem 22+1 a skoro necítím pohyby a to už sem je cítila. Ne teda ty pravé kopance spíš jen takové mrskání v podbřišku, ale něco jo. Jenže ted už 2 dny skoro nic. Mám pořádný obavy, jestli je všechno v pořádku. Taky mi říkala Dr že mám placentu na přední straně tak jestli kvůli tomu. Zkouším si lehnout na záda a necítím nic. Tak nevím ☹
mam ctyri deti...trikrat placentu vzadu, naposledy v predu a bylo to znat...maleho jsem citila opravdu malo..a pokud jsi prvorodicka s placentou vpredu, tak to opravdu jeste muze trochu trvat...treba se otocil nozickama k zadum a too pak opravdu nic necitis...
Necítíš pohyby skoro vůbec nebo vůbec? 😕
V tomhle tt je ještě docela brzo a placenta to dost tlumí, ale jestli máš obavy, zajeď si na utz.
Já pro tyhle případy používám angelsound, ale v tvém tt je už zbytečný to pořizovat...
no dneska spíš cítím jak kdyby mi občas ale opravdu jen občas pobublalo v podbřišku takže ani nevím jestli tohle vůbec pohyby jsou
před 14 dni jsem byla na velkém ultrazvuku a to jsem necítila ještě vůbec nic a všechno bylo v naprostym pořádku, příští týden mám jít na ultrazvuk ke své doktorce tak nevím jestli mám počkat nebo radši hned
tak snad jo uvidíme co třeba zítra každopádně dekuju za uklidnění
Neboj, já jsem už v 25 tt a s těmi pohyby je to teda pěkná bída. U doktorky mě včera bylo řečeno, že je to tou placentou vepředu 🙂 Jinak já mám pořízený odposlech srdíčka, takže v době, kdy fakt už začínám být nervózní, tak ho vytáhnu a miminko si poslechnu 🙂 Vřele to doporučuju - je to super věc pro uklidnění 🙂
to jsem ráda že v tom nejsem sama jsem prvorodička tak sem ze všeho taková vyplašená asi zbytečně ale určitě to znáte 😉
@ally99 Nenervuj se, já jsem na tom byla naprosto stejně. Taky jsem těhotná poprvé, placenta na přední straně. Nějaké převalování (ani ne kopance) jsem začala cítit POPRVÉ až minulý týden, a teprve tento týden (27. tt) je cítím opravdu výrazně! A taky byly všechny vyšetření a UTZ v pořádku...
Umístění placenty na to má obecně dost zásadní vliv, nestresuje se.
Já s min.a placentou vpředu cítila kopání od 16. tt, teď tou dobou jen převalování zlehka a tu tam, pak dlouho nic, ve 20. tt něco malinko, co asi nejsou prdy...
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@ally99 na Tvém místě bych si pro jistotu zašla k doktorovi, ať se mrkne zda je všechno v pořádku...