Ahoj holky,
jsem v 17tt a trápí mě už asi 3-4 týdny silná bolest prsou. Vím, že prsa v těhotenství bolí každou ženu, ale já už to nějak nemůžu vydržet. Mám pocit, jakoby mi prsa někdo propichoval jehlama skrz na skrz, ta bodavá bolest je opravdu hodně silná a očividně nechce ustat. Je jedno, jestli mám podprsenku nebo ne, bolí to pořád a hodně. Budí mě to i v noci. Hlavně když ležím na boku a ty prsa se o sebe "opřou", tak bych vyskočila z kůže. U hrudní kosti mi přijdou prsa i takové tvrdší. Teplá voda mi nepomáhá.. :( Nezažila jste některá něco podobného? Nemáte, prosím, nějakou radu, jak si od té bolesti ulevit? Začínám z toho být zoufalá, pořád čekám, kdy to odezní a nic. :(
Mám podobný problém, bodavá bolest je ale jen na bradavkách a dvorcích. Několikrát za den se objeví prudká, nesnesitelná bolest, nikdy netrvá dýl jak minutu, častěji v noci. Taky nevím co s tím 😖
Také bych ráda nějakou radu.
Prsa mě vždy bolely od půlky cyklu do MS. Teď bolet nepřestaly, hurá jsme těhu.
Jsem v 7 tt, prsa bolí nehorázně a zvětšily se, přes den, v noci...To mě to i budí. Prostě non stop o nich vím. Ale co nevím, jak si trochu pomoct. S podprdou či bez, nemá to vliv. Nepamatuju si, že bych s prvním dítkem takhle trpěla.
Též by mě zajímalo, co s tím, prsa mám citlivá na bradavky si nemůžu pomalu ani sáhnout a celá prsa stále cítím, i hrudník, u prvního jsem nic takového neměla.
Taky na to trpím, mám hodně bolavá celá prsa i bradavky (od samého začátku těhu). Musela jsem si místo podprsenky koupit lambádu, protože mi vadily i švy. A i tu po příchodu domu musím sundat, jelikož mě škrtí a vadí mi ty napresovaný prsa v tom. Bolest je to nehorázná, při sebemenším pohybu nebo změně polohy. Bolest bradavek jsem řešila vatovými tamponky v podprsence, trochu mi ulevily. Taky mi pomáhá ne podprsenka nebo lambáda, ale obtáhlejší triko. To jsem nosila i na spaní, aby se mi ty prsa moc nepohybovala 🙂 ale zase nebyla uškrcená. Ale jinak si myslím se tím moc dělat nedá, jen čekat. Jsem v 18tt a je to v podstatě pořád stejné, někdy mám citlivější prsa, někdy bradavky, ale vím o nich 24h denně.
Mám to taky, nějak jsem to neřešila, beru to jako normální, ale bolest je to šílená, mám bolavá celá prsa a nejvíce bradavky, třeba při zimě je to bolest, jako by mi je někdo řezal za živa, až zatlačuji slzy, fakt děs. Tampony do podprsenky nepomohly.
@petrasipkova1 přesně, v zimě je to nejhorší! Jako by je někdo uřezával. Na horách jsem trpěla strašně...
Tak já musím teda zaklepat... jelikož jsem nepřišla v podstatě na žádný způsob úlevy... bolesti přešli samy tak nějak kolem třetího měsíce a od tý doby nic. Jen citlivý bradavky, ale o tom v podstatě nevím.
Tak vám držím palce, aby to dalo pokoj. Je to hrozný 😖
Dobrý den, 1.8.2015 jsem v 6tt samovolně potratila. Podle lékaře jsme měli počkat do další menstruace která přišla 9.9 od té doby jsme se začali opět snažit a další menstruace, která měla dorazit 9.10 nedorazila. Minulé těhotenství byl test pozitivní až po 14 dnech.
Pořád doufám že se nám to povedlo i když je test po 11 dnech negativní.
Příznaky - zpožděná menstruace, bolest v kříži, žaludek na vodě, únava.
Myslíte že by tohle mohlo být těhotenství?
Děkuji za radu.
Lékař mi doporučil bradavky mazat bepanthenem a okoli olejem.. Jemná masáž by měla pomoci a pokud ne, dávat vlažné olejové obklady..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já to měla taky tak, někdy jsem ani nemohla dojít z nákupu, myslela jsem že se zblázním. teď už se to uklidnilo, ještě trochu bolí bradavky, ale to už nic není.