Zdravim damy,chci se zeptat, poradit... Uz asi tyden,mozna dva,m kazdy den silene bolesti podbrisku,asi jako pri menstruaco,ale silnejsi. Vetsinou vzdy rano,tak 5-10 min,pak to prejde. Jsem z toho zoufala,beru Mamavit vitaminy plus jeste Magnesium lactaci,ale nejak nezabira. Rikala jsem to i na gynde,ale tam mi rekli,ze pokud to neni 1-2 za hodinu,tak je to v poradku. Nevim,mate nektera neco podobneho? Mam fakt stracj o tu nasi princeznu,aby bylo vse ok. Pohyby citim normalne, kope jak silena 🙂 Ale ta bolest..... Prosim,budu rada za kazdy prispevek,radu,povzbuzeni 🙂
@iww9 ono se to hrozne tezko hodnoti, protoze bolest je silne subjektivni prozitek a muze byt zpusobena cimkoli. A je spojena s tvrdnutim bricha? Eventuelne by na gynde mohli udelat monitor, zda behem tech bolesti nejake kontrakce jsou, ci nikoli... A take muze bolest byt zpusobena necim jinym - napr. streva nebo me casto ted v tehotenstvi strasne boli podbrisek, kdyz mam plny mocovy mechyr, budi me to v noci ze spani, take nekdy boli brisni svaly, kdyz se treba prudce postavim nebo zakaslu, kychnu ( spis jen jednorazova bolest charakteru pichnuti)... Ale vzhledem k tomu, ze se bolest vyskytuje po ranu, bych to tipla na preplneny mocovy mechyr 🙂 . S predcasnym porodem to nejspis souviset nebude, samozrejme tady to nikdo nezaruci, ale dulezite je i to, ze na gynde o tom vi a rekli, ze je vse v poradku 🙂
No ja jako pres den jinak problemy nemam,boli me akorat zada,tsk jestli se to neprenasi i z toho.... Je to jen rano,po tom co uz sem na wc byla (takze mechyr to asi nebude ). Predcasny to asi nebude, to bych tu bolest musela mit pravidelne,cely den,coz nemam. Vytok taky normalni, jak rikam,pohyby citim porad... Jen me to proste vzdy potrapi :-\ Jsem plasan,je to nase prvni mimi.... Nekde jsem cetla forum,kde psaly,ze je to taky tak boli nebo bolelo,ze ani chodit nemohly a vse bylo ok... Nevim,je pravda,ze to je individualni. Ve ctvrtek jdu na kontrolu,tak se mu zase zminim. Ono je to i tim,ze kontroly jsou prakticky co mesic.. Prijde mi to dlouha doba,stat se muze kdykoliv cokoliv.....
@iww9 ja jsem to mela zazacatku narazove a pak posledni den pred tim nez jsem sla na pohotovost, uz pravidelne. a presne jak rikas, ony ty kontroly jsou co mesic, me se to stalo v ramci toho mesice. ale pkd pri kontrole budes OK tak bych se nestresovala! 🙂
@iww9 jasne, ja to chapu, je to neprijemne, nejen ta bolest, ale i strach, co ji zpusobuje... Ale opravdu to muze byt cokoli, treba je to z prelezeni behem spanku, coz muze souviset i s temi zady, kdyz je to jen po ranu. Taky se v tehu rozvolnuji vazy, roste deloha,... Treba to za par dni samo odezni, preji, aby se tak stalo. A jinak, pokud na gynde k tomu nic nereknou, mozna by stalo za to navstivit fyzioterapeuta, zda by nepomohlo nejake cviceni. 😉
Dekuju 🙂 no snad to bude ok,ten strach,ze clovek vlastne mesic nevi co se uvnitr deje nebo ne.....Se z toho zblaznim :-\
@iww9 zustan do CT v klidu, nekam bych zasla max kdyby ty bolesti byly intenzivnejsi a pravidelnejsi.
Jak sem psala,ted uz jsem v pohode,pres den nic,to vzdy jen tech par minut rano no... jasne, CT je za chvili,to uz vydrzim 🙂
Záleží kolik užíváš toho Magnezia v tabletách, mě zabíralo až 4x2 tbl.denně. Pak to bylo v klídku.
No ja beru ted GS MAMAVIT ,tam je nejaky horcik,ale jen, myslim,40% DDD. Proto beru 2tbl. Magnesia lactaci. Takze,asi je to malo jak se koukam 🙂 zeptam se na gynde
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
zdravim. no nerada bych te strasila. ja mela parkrat neco podobneho, ale ve vyssim st tehotenstvi. jenze me cele tehu neco bylo, prvni zle na zacatku, pak me tahly vazy etc. Ale pak jsem mivala neco co popisujes. Ale teda ne denne. Jednu se mi udelalo tak blbe, ze jsem se nemohla ani hnout, silena bolest, pak to preslo. Skoncilo to v 31+3tt predcasnym porodem. Ale pkd jsi gynekol. vysetrena a vse je OK tak se tezko da neco delat. Ale nepodcenila bych to. Pkd by se ti nekdy udelalo hodne spatne, tak bych valila na pohotovost. (PS: ale je ti jasne, ze to nemusi skoncit u tebe stejne, jen nepodcenovat 🙂)