Hezky den,
mam problem se kterym bych se rada sverila. V praci jsem sve sefove oznamila, ze jsem tehotna, ale rada bych zustala co nejdele v praci. U nas je takova tradice, ze holky po otehotneni zustavaji ns nemocenske. Mam nastesti bezproblemove tehotenstvi, 17tt. Sefova zareagovala, ze m jit na nemocenskou, aspon ji snizi plany. To me uplne zarazilo a rekla jsem ji, ze nemam duvod. Jenze co nasledovalo. Presadila me na misto uplne mimo me kolegy, neksm za krabice, prej stejne odejdu. Dava mi tu nejhorsi praci, kdyz se chci projit, tak me serve proc nepracuju. Bohuzel nestiham pracovni tempo uplne jako predtim, ale neni to zadna tragedie. Nemuzu sedet odm hodin bez hnuti a protazeni. Proste mi dela v praci peklo. Jsem z toho uz zoufala, uvazuju, ze nakonec zustanu doma, ale zase mi prijde lito sedet zbytecne na nemocenske za male penize. V praci se nemam kam moc odvolat, vedouci drzi pri sobe a manazerka byla odejita a jeji nahrada nas ridi z druhe pulky republiky. Co byste delaly vy?
@eryzo: navíc pokud by se ti povedlo nastoupit na ty překážky tak nejen že je to za plný plat, ale nemáš ani vycházky takže si můžeš chodit kam chceš neomezeně, klidně i do jiné práce (brigáda) kdyby tě to doma nebavilo a můžeš si tak přivydělat k platu ještě něco navíc. Já dělala v kuchyni a na překážky jsem nastoupila asi v 10 tt - nevhodné pracovní protředí - vedro, pára, kluzká podlaha a tahání těžkých věcí
@lv V tomto případě nelze překážku zaměstnavatele uznat. Stěžovala bych si ba vedení. Popř. trvala na zadávání práce v písemné podobě. Písemně také v kopii nadřízenému oné vedoucí požádala o navrácení na původní pracovní místo a pokud by to nešlo, podání odůvodnění, proč tak nejde. Co se týče křiku - suše bych jí oznámila, že ještě jednou a začnu pořizovat audidokumentaci, která bude zaslána ba vedení s žádostí o řešení mobbingu na pracovišti.
@brunetka11 sakra, mobil opravy ☹( omlouvám se za ty překlepy - audiodokumentaci a "na" ne "ba" vedení
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
napsat na vedení žádost o upravení podmínek, třeba s tím sezením 8h, pokud ti nevyhoví, tak využít přemážky na straně zaměstnavatele a být doma za plný plat.