Sdělení pohlaví ve 14. týdnu - jaká je úspěšnost?

barumat
3. lis 2015

Ahoj, dnes jsem byla na UTZ vyšetření na vrozené vývojové vady v prvním trimestru, dělali mi ho na poslední chvíli (jsem 13+0) a spíš jen tak pro úplnost jsem nadhodila, jestli je na zjištění pohlaví ještě brzo, nebo ne. Pohlaví mi řekli, a teď mě spíš zajímá - vy, co vám taky pohlaví dítěte řekli takhle brzy, shodovalo se to pak se zjištěními z pozdějších UTZ a samozřejmě u porodu, nebo se spletli? Zajímá mě úspěšnost u takhle brzkých stanovení pohlaví 🙂 Díky.

paji85
3. lis 2015

u nás se trefili 😀

smudlinka2019
3. lis 2015

Nám na screeningu ve 13tt řekla paní doktorka,že to vypadá opět na chlapečka. Moje doktorka mi to pak na kontrole v 18tt potvrdila,protože malý měl krásné roztažené nožičky,že i já to hnedka viděla.Pak mi to potvrdili i v nemocnici na kontrole poté,co mi syn omylem narazil do břicha,to jsem tam opět i já toho pindu hned viděla 🙂 a včera na screeningu v 21tt opět potvrzeny chlapeček.Tak že za mě to paní doktorka poznala už ve 13tt 🙂

78marcela
3. lis 2015

U nas rekla a nespletla se. Uz v tom 13+2 si byla jista.

pety91
3. lis 2015

Tak já to ve třináctém týdnu brala s rezervou, ve 20 je to jistější.

white_tie
3. lis 2015

U obou těhotenství se trefili a narodilo se nám to, co nám ve 13tt řekli (chlapeček a druhé holčička).

dezyre
3. lis 2015

Asi záleží na tom, u koho a kde je ultrazvuk dělaný. Já jsem byla 3x v centru prenatální diagnostiky a ve všech 3 případech se trefili - 2 chlapečci a třetí holčička.

brokovich
3. lis 2015

Byli jsme na velkem uz u mudr. Frisove a ve 13. tt nám rekla, že dle polohy je to chlapeček. A je. 🙂

kessa
3. lis 2015

Záleží na pracovišti, vybavení pracoviště a samozřejmě i na daném lékaři. Takže obecně se nedá říct úspěšnost v daném tt, ale spíše úspěšnost konkrétního lékaře v daném tt. Nám řekli holčičku a doktor si byl hodně jistý a tak máme doma holčičku. A reakce mého doktora: "Pavel ten se spletl jednou před 10ti lety, ale to měli ještě staré přístroje. A zase má pravdu!" Jsou prostě lékaři a pracoviště, kde jsou brzkým určením pohlaví vyhlášení.. A co mi vadí nejvíce? "Bude to na 80% holčička"- tak buď to vidím a vím to na 99% a nebo to nevím a pak neříkám nic a je jedno, jestli je to špatným natočením miminka, nebo tím, že to prostě v daném tt neumím poznat. Takže za mě lékař, který řekne nejspíš na 80% apod. není seriózní..

princina
3. lis 2015

I me se odhad potvrdil. Ve 13tt řekli holčičku a máme ji🙂

sheila86
3. lis 2015

Opravdu to jde poznat - u nás řekli holčičku a ta se i narodila 😉

kattyd
3. lis 2015

U nás se taky trefili, ve 13tt nám řekli ze to bude chlapeček a na každé další kontrole se to potvrzovalo, a teď už máme kluka doma 🙂

andy80
3. lis 2015

Je to 50 na 50, takže šance, že se trefí tam je, ale je to jen tipování. Ve 14tt jsou pohlavní orgány holčičky i chlapečka dos podobné, takže jsou to opravdu jen tipy. I když na opravdu dobrém UTZ při dobré viditelnosti to možné je. Můj gyndr si s jistotou troufnul potvrdit holčičku až na velkém UTZ ve 20tt

veraga
3. lis 2015

Já chodím na kliniku, která se všude možně chlubí špičkovým ultrazvukem. A doktorka na prvotrim. screeningu řekla, že pohlaví by byla jen tipovačka, takže nám to ani říkat nebude. Mimčo prý spolupracovalo na jedničku, tak já nevím. Každopádně už stříhám metr na pondělí, to už snad bude odhaleno 🙂.

scruffy
3. lis 2015

Můj doktor měl taky nějaký modernější UTZ a už při prvotrimestrálním screeningu mi pohlaví taky řekl a byl si opravdu jistý, bylo vidět jasné "kávové zrno", takže holčička, a nemýlil se, takže si opravdu nemyslím, jak psal někdo výše, že je to brzo a je to 50:50.

kajsav
3. lis 2015

Na prvním screeningu ve 12. týdnu se mě hned doktorka ptala, jestli chci vědět pohlaví (prý se ještě nespletla). Řekla, že to bude chlapeček, pak mi na kontrole moje gynekoložka řekla, že to také vidí na chlapečka, před 14 dny na kontrole říkala, že je to prostě jasné a zítra mám velký utz, tak už jdu na jistotu. 😀 Bude to tím vybavením, podle toho je pak doktor schopný pohlaví určitě již takhle brzy, nebo nikoliv.

zuzapra
3. lis 2015

Mě řekli obě děti ve 13.t.t. a jak řekli,tak se i stalo. 🙂 Takže u nás 100% úspěsnost.

soleilll
3. lis 2015

Mně řekli pohlaví dítěte ve 12+3 tt (ofic. bez záruky) a bylo to správně. A na dalším UTZ 14+5 už to jen definitivně potvrdili.

naomi6
3. lis 2015

U obou těhu mi doktor řekl pohlaví už ve 13. týdnu. Má kvalitní UTZ. Obě pohlaví poznal správně 😉.

elana
3. lis 2015

taky obě děti už na NT skríningu, prvně kluk, podruhé holka a tak se i narodili

luckapol
3. lis 2015

Mně řekli pohlaví ve 13+0 a bylo to správně.

marcicek84
3. lis 2015

nám řekli holčička na 60 %, ale trefili se na 100 %

katenkas
3. lis 2015

Nám také řekli ve 14. týdnu a trefili se - holčička 🙂 Doktor už se prý 14 let nespletl 🙂

pethy
3. lis 2015

nám řekla MUDr. v Gennetu na 1.screeningu ve 13.týdnu, že to vypadá spíš na kluka (ale že je ještě brzo) a taky to kluk nakonec byl🙂

kikimaruska
3. lis 2015

Oba kluci ve 14 tt. sděleno pohlaví a pak jen potvrzováno...Ukazovali mi i detaily, které já neviděla... U druhého mi i dr řekl, že z toho holčičku opravdu neudělá, když sem pochybovala... 😀

zdenkaj92
3. lis 2015

Nám na prvním screeningu řekli, že je to 50:50 a smáli jsme se všichni, ale to protože se prostě schovával 🙂 Takže my to věděli od druhého screeningu a už se to dál jenom potvrzovalo 🙂

monikaaaa24
4. lis 2015

tak u nas se taky trefil 🙂 a to mel stary ultrazvuk ve 13 tydnu mi rekl kluka ..no a pak ze to vypada na holku v 18tt😀 ale mel pravdu z toho 13 tydne 😀-D ted jsem napnuta jelikoz cekame druhe a ted jsem byla ve 13tt a rekl ze mi potichounku zatim septa holku ze to vypada fakt krasne jako kavove zrno ale uvidime no 😀 porad neverim ze by jsme meli takove stesti na parecek 😀

smallinka
4. lis 2015

V tomto týdnu v Prenatalu v Brně je to téměř jistota, hlavně MUDr. Vlašín ten se neplete 😉

teenyel
4. lis 2015

Sdělili nám ve 13. tt holčičku a máme holčičku 🙂

luciestancova
5. led 2016

zítra jdu na kontrolu, budu 15+3, moc doufám, že to konečně bude vidět, zatím mi pokaždé bylo řečeno, že je to brzo. Na prvotrimestrálním screeningu byla neschopná doktorka, která sotva poznala hlavičku a nožičky, tak jsem se ani neptala :-/ sama jsem nic nepoznala. Tak snad zítra.. Je mi tak nějak jedno co to bude, ale ráda bych to věděla, asi mi rozumíte 😀

keny123
5. led 2016

mě to na prvním screningu řekly pokaždé a mám dva kluky.trefily se.jak je vidět pindík tak už tam prostě je a nikdo ho neodpáře 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru