Ahoj holky.
Včera jsem byla na screeningu v HK v Sanusu. Celkový screening vyšel negativni.
Srdíčko má prý pravidelnou křivku a ve zprávě mám:
NB normální
NT 2.0mm
A že by ještě doporučoval tripple testy. Závěrem mi řekl, že miminko je zdravé, tak na co ty tripple? Mám si to prý rozmyslet a probrat s mým dr a případně přijet. Ale že je to na mě.
Já bych je nejraději odmítla, když je screening celkově negativní, protože i můj dr mi říkal, že je nedělá protože nevychází dobře.
Můžete mi někdo říct, jaká je normální hodnota toho NT? Na netu jsou různý čísla. Jsem z toho na nervy i když vím, že důležité je, že je negativní.
Pak bude velky utz par tydnu po triplech, takze bych se na ne vybodla a spolehala na screen ve 20tt. Muj je taky nedela, radsi udela sam utz pro klid pacose.
Holky díky. Já věřím, že je to ok. Ani nevím kolik má ta hodnota být za normálních okolností.
Ale podle mě je hlavní, že je screening negativní a dle dr čekáme zdravé miminko. Ale i tak mě ty testy rozhodily.
Malinka mela NT 2,1 a nikam me neposilali. Je to projasneni jakoby patere s michou a pry do 2,4 je to jeste dobre to sem nasla na netu kdyt sem to loni zjistovala
@nikca94 do 2 mm je to ok, ale někde berou až do 3 ok, tak asi je to hraniční ty 2 dle většiny názorů..já bych na triply šla, ale s tím, že chci integrovaný test, tj.ne izolované triply, ale integrovat s tím 1trimestr.screeningem, to má pak největší záchyt za nejnižší falešné pozitivity - 95%..je to na tobě samozřejmě, jen upozorňuji, že aktuálně je nejvíce odbornou veřejností doporučován ten integrovaný test..
pokud vám vyšel screening negativní, na tripply bych se vyprdla, já osobně ještě zkušenost nemám, teprve mě to čeká, ale přesně od kamarádek vím, že vycházejí falešně pozitivní a budete se zbytečně stresovat. Miminko je prostě v pořádku a tečka.
Ja cetla, ze pokud se dela 1.screening na zjisteni vad tak lekari nedoporucuji delat triple test, ze je zastaraly a matouci. Takze pokud ti screening vysel negativni, tak bych do toho triple test nepletla.
1trimestr.screening má záchyt ale jen 80% a integrovaný test 95%..stačí zagooglit a jako obdivuju, že má někdo ten klid v sobě to riskovat, i ty někteří mudr gynekologové..jsou taky studie, kde byl 1trimestr.screening negativní, integrovaný test pak pozitivní a dítě bohužel opravdu bylo postižené..tak je třeba si uvědomit, že tady může 20 lidí psát vyprdni se na triply, ale jejich problém by to pak nebyl..🙂
Jinak mě to taky štve, že stále ty neinvazivní testy z krve typu prenascan..nejsou hrazené pojišťovnou, přitom by dávno mohly nahradit všechny tyhle screeningy..a stres pro maminky zbytečný stále..
@mialagia V tom případě bych nechápala vůbec smysl prvního sreeningu..
@marketa1218 tam se sledují hodnoty nějakých markerů z krve a nějakých na utz a v rámci triplů zase hodnoty jiných, pak se to zintegruje dohromady a výsledek je prostě přesnější než samotný 1 trim. screening nebo samotné triply..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@nikca94 ja bych tripple test odmitla, ty hodnoty jsou normalni a presne jak pises, tripple vychazi vetsinou falesne pozitivne... Nas maly mel hodnoty 2,1-2,2 a je uplne v poradku.