Holky jsem dneska 15+4.. predtim snad nikdy nic a dneska začali křeče v podbrisku.. vyloženě jako při ms ale takový trosku jiný nic co se nedá vydržet ale je to nepříjemný jak v klidu tak když chodím.. muže to být ze si prcek děla místo?
mě to dělá od začátku, teď od nějakého 13-14tt je to silnější + mi pomalu začalo tvrdnout břicho...minule to začalo až okolo 20tt, teď už brzo teda.. (končím 15tt)
Tak já nevím břicho mi tvrdne taky ale nic hrozného ale ty křeče jo ale taky nic co se nedá vydržet
Ty křeče bych asi tolik neřešila, mně na začátku těhotenství pokaždé sem tam chytla bolestivý křeč, že jsem si musela sednout. Teď ve druhém těhotenství to trvalo až třeba do 20. týdne a i teď (26tt) mě sem tam někde píchne. Pokud křeč do pár minut odezní, bolest je únosná a nekrvácíš, tak si myslím, že je to ok. Tvrdnutí břicha takhle brzy naopak úplně ok není, to bych se doktorovi určitě zmínila. Nejspíš nařídí klidový režim a předepíše magnézium. Než se dostaneš k doktorovi, tak hodně odpočívej 🙂.
@rezena12 Neee, průser to není 🙂. Jsou to "kontrakce", děloha se připravuje na porod. Děje se to během celého těhotenství, ale žena by to ideálně měla nějak zřetelněji cítit až tak v polovině těhotenství po větší námaze. Tělo ti v podstatě říká, že máš zvolnit ;). Nezvedej těžké věci, nechoď na túry. Když ti začne bříško tvrdnout, tak si lehni (spíš na bok) a mělo by se to uvolnit. Určitě to bude úplně v pořádku, jen je fajn se o tom říct doktorovi, aby ti kdyžtak předepsal ten hořčík.
@rezena12 ahojky, já měla to samé, ale šla jsem k jedné fisioterapeutce co se specializuje na těhotné. Udělala mi masáž pánevního dna přes konečník a doporučila hořčík od té doby žádné křeče. Byla jsem tam v 9. tt a teď jsem ve 25. a vše ok
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Já to měla už někdy kolem 9tt