Rozměry pánve v těhotenství. Zkušenosti?

sabina_deer
19. lis 2020

Zdravím, dnes jsem byla na 2. screeningu a paní doktorka mi zrovna měřila rozměry pánve. Jsem dnes 20+2, stáří plodu odpovídá 21tt. Jsem drobné postavy, měřím cca 160cm, váha na začátku těhotenství 46kg. Momentálně jsem přibrala nějakých 5 kg.
Chtěla jsem se Vás zeptat na rozměry pánve- hledala jsem podobné články na internetu a poměrně jsem se vyděsila. Paní doktorka mi naměřila rozměry 24/25/29/15 a ten poslední rozměr s vykřičníkem a nic víc mi k tomu neřekla. Nemáte některá zkušenost? Musela jste některá s těmito rozměry rodit císař em nebo jste zkoušeli normální cestou?
Děkuji

astyna88
19. lis 2020

Já ti nevím, ale mám spolužačku o výšce 150cm a váze 40kg a má tři děti přirozeně. Ani nevím, že by ji měřili pánev, to se ještě někde dělá? Děti měla jako já, kolem 3,5kg.

pellullinka
19. lis 2020

Panev uz se dneska nemeri, uz vime, ze telo proste vyzivy takove dite, ktere dokaze porodit, panev se roztahne. Ja 160cm, 48kg pred tehotenstvim mam dva syny 3,90 a 3,84 prirozene.

levandule_k
19. lis 2020

Ono až tak nezáleží, kolik přibereš, někdo přibere 12 kg a má dítě s 2,7 kg, někdo přibere 12 kg a dítě má 3,8 kg 🙂
Tím, že se budeš stresovat, že miminko neprojde, tak budeš zbytečně nervózní, napjatá a stažená a pak se ve finále neuvolníš a neroztáhneš, tak jak bys mohla. Navíc placenta umí ubrat živiny, aby dítě tak moc nerostlo, když jsi menší.

Podívej se na nějaké jiné porodní polohy než leh, polosed. Když budeš např. na čtyřech, tak ti při porodu uhne kostrč a dítě bude mít víc místa na projití.

zrzeckas
19. lis 2020

Me panev merili a kamoskam taky, ale nemely problem. S vyskou a vahou to nemusi met nic spolecneho. To, ze jsi mala neznamena, ze nemusis porodit prirozene, zalezi na te panvi a na velikosti mimca. Treba 3kg by ti nedelalo problem, ale nad 3,5kg uz ano....
Jinak onehda jsem se bavila se znamou a ta musela na cisare. Mela uzkou panev a mimi by neporodila prirozene, bylo opravdu velke....
A ne, nevyzivy takove, ktere dokaze porodit. Hlavička jejiho ditete byla velka na to aby prosla, vahu uz si presne nepamatuju, ale odvazela si domu 56cm mimco s vahou pres 4kg.....

eviicka
19. lis 2020

No nechci strašit, já jsem drobná s úzkou pánví, takže mě více kontrolovali. Co vím, tak právě ten poslední rozměr je nejdůležitější, já ho měla ale 18cm (mám malé hlavně ty ostatní), zvládla jsem lehce a přirozeně i téměř 4 kilové dítě, ale hlídali mě více (nezávisle na sobě více doktorů) a porod byl vyvolávaný (ale po termínu). Kamarádka má 17 a rodila také dvě děti přirozeně, ale obě lehce pod tři kila.

Asi se na to doktorů poptej, ať víš co a jak a snad narazíš na takového, kterému budeš moci důvěřovat a tím tě uklidní. Jak na tom byla mamka?

mateju_sm
19. lis 2020

@pellullinka nejsem si tak uplne jista. Syn mel 4200, ja plne otevrena nekolik hodin a nesestoupil do porodnich cest, dle lekaru se tam proste nevesel.

pellullinka
19. lis 2020

@mateju_sm tohle muze mit vic duvodu, ale to je o informacich

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru