Roční rozdíl mezi sourozenci. Jak jste to v těhu zvládaly?

lencis1vv
19. únor 2020

Ahoj maminky, je tu nejaka, která po prvním porodu skoro hned otěhotněla? Mám momentálně skoro 8mi měsíčního syna a jsem ve 21tt.
Můj dotaz zní, jak jste tehotenstvi zvládaly s takovým malým prdolkou?

konidana
19. únor 2020

myslím, že to budeš mít lepší než já s 18.m vzteklinou 😉 (rozdíl mezi dětmi mám 22m)
Ale je fakt, že jsem jí už aspoň nemusela nosit. Chodila sama brzo a tak jsem nějaké poponášení utnula. Budeš mít pak skvělý parťáky 🙂

jaja01k
19. únor 2020

@lencis1vv Mám kluky 13 měsíců po sobě. Musím říct, že poslední trimestr byl pro mě hodně náročný, ke konci už jsem odpočítávala snad i hodiny do termínu, čekala jsem na porod jak na smilování. Pro mě ten konec druhého těhotenství byl (zatím) asi to vůbec nejtěžší období.
Jinak si ten malý věkový rozdíl nemůžu vynachválit. Od začátku jsem si to se dvěma mrňousky moc užívala. Jsou super parťáci, skoro jako dvojčata 🙂

nikol1702
19. únor 2020

Ahoj mam doma skoro 14 mesicni dceru a 2 mesicniho syna...No za sebe můžu říct, ze to bylo pro mě těžké období. Dcera je velmi hyperaktivni takže vyžadovala hodně pozornosti, neměla jsme čas moc odpočívat a vyspat se v noci aspoň 2 hodky v kuse to byl zázrak jen občas.. můžu říct že dcera zacla chodit cca v 10 měsících takže jsem ji nemusela nosit, ale přeci jen že schodů to bylo horší, ale dalo se to zvládnout....momentálně teďka ti mohu říct že bych neměnila za nic na světě, i když i teďka je to těžké, co se týká třeba prochazek, pořád se musím na někoho spoléhat aby šel se mnou, to samé platí i koupání..Dcera začíná žárlit takže se věnujeme převážně ji. A v neposlední řadě je tu spaní, to je u nás šíleně budi se navzájem takže každý musí spát zvlášť.. No des, myslela jsem si že si to sedne a ono prd....doufám že ať budou větší tak na to budeme vzpomínat a smát se tomu....dá se to zvládnout, prostě musíš...hlavně si to užívej a nestresovat se to škodí miminka...přeji pěkné tehotenstvi

aurelie34
19. únor 2020

Já budu mít tedy mnohem větší věkový rozdíl (28 měsíců) ale těhotensví je masakr i s dvouletým dítětem. Mám týden do termínu a už to fakt nedávám. Syn už mi po obědě nespí, tak že jedu celý den jako fretka, je ještě na plenkách, sám se pořádně neznají, neoblékne, tak že je to podobné jako s ročním dítětem. Jen se s ním dá už dobře domluvit ale vyžaduje neustálou pozornost, celé těhotensví ho zvedám a občas i kousek nesu (má 15,5 kg tak že masakr). V noci nespí, budí se co dvě hodiny, tak že už to dost nedávám. Tři týdny mám denně poslíčky, tak že už se modlím abych porodila. Ale věřím že u někoho je to úplně v pohodě. Hrozně záleží na dítěti.

vikinkav
19. únor 2020

Ja jsem mela rozdil 17 mesicu a super bylo, ze ze zacatku spal 2x denne doma tak jsem spala taky, potom minimalne 1x denne takze ten odpocinek byl super 👍 navic je vyhoda v tom, ze se nemusite plahocit nekam do skolky, proste si udelate svuj rezim a nektere dny jsem i prolezela na gauci 🙂

endys8765
Autor odpověď smazal
Zobraz
kirakira
20. únor 2020

@lencis1vv Mám doma roční holčičku a jsem ted v 17 tt s dvojčaty.Unava je příšerná.Mala naštěstí spi dvakrát pres den cca 2 hodky kazde spani, a pak celou noc v kuse.Takze se snažím odpocinout kdyz spi.No nekdy kdyz je mi hrozně,tak jen lezim na koberci v obyvaku,mala si hraje a ja ji neco povidam a cekam bud nez prijde tatinek s prace nebo nez pujde zase spát.Taky perfektně fungují obě babičky a jedna si bere cca jednou za tyden malou na cely den a noc.Navic malou musim obcas zvednout,mela uz jsem i hematomy u obou plodů.Proste snazim se drzet, venovat se male co to jde a síly mi umozni a hlavně verit ze vse nakonec dobře dopadne a jednou budu mit doma skvělé parťáky 😁😁😊

robado
10. bře 2020

Ahoj já mám děti s rozdílem 13 měsíců, někdy to byl pořádný zápřah,
a člověk byl opravdu vyčerpaný. Ale u nás nefungoval taťka, vše jsem musela zvládnout sama. Mít děti podobného věku je i velká výhoda, hrají si spolu, když někam jdeš nemusíš vymýšlet program pro staršího a mladšího, protože jsou věkově blízko. Určitě doporučuju koupit kočárek pro sourozence, nejlepe variabilní, kdy z něj jde udělat kočárek pro jedno nebo dvě děti. U nás se používal denně, jinak bych asi nikam nedošla. Mám už děti pubertálního věku a tenkrát nebylo moc z čeho vybírat, první sourozenecký jsem musela prodat, protože syn už v roce vážil 13 kg ( dcera tolik vážila ve třech letech ) a nějak se do něj neuměl vejít. S druhým už jsme vydrželi až do čtyř let a v pohodě se vyspal. Někdy to bude boj, ale stojí to za to. Držím moc palce.

jitkaem
10. bře 2020

Mam deti presne rok od sebe. Obe tehotenstvi byla bezproblemova, takze u me dobry. Pouze v druhem trimestru bylo pro me noseni a zvedani starsiho obtiznejsi, tak jsem si to vselijak zlehcovala, kdyz to slo 🙂 Treba po schodech lezl sam nahoru i dolu 🙂 a prebalovaci "pult" jsem mela na zemi 🙂

okakik
10. bře 2020

Ahoj, děti mám 16m rozdíl. Těhotenství první i druhé jsem měla bez problémů a komplikací. Zvedala jsem první dítě až do porodu, tělo to zvládalo, záda trochu bolela z težkého břicha, ale dalo se to. Nejhorší problém byl pro mne únava a nonstop mamaservis. Štvalo mne, že se zazačátku střídali ve spánku, a byla jsem skoro pořád doma (jeden spal v postýlce, druhý si hrál). Teď už jsou starší, neptřebují kočárek, rozumí si (perou se a milujou se stejně). Oba baví stejná zábava jako hřiště, pohádky, hračky, atp. Oblečení: co odroste prvnímu navlékám druhému, neskladuješ hadry dlouho. Takže za mne ze začátku šílený nápor, a teď už pohoda (děti mám nyní +- 3 a 4 roky). Vše má svá pro a proti. Každému sedí něco jiného.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru