Rizika ve druhém trimestru. Máte zkušenost?

14. srp 2020

Ahoj jsem v 17tt a ještě necítím žádné pohyby miminka a od poslední kontroly to je 14 dní a další bude taky až za 14 dní. Mám strach jestli se něco nestalo třeba. Jaká jsou rizika potratu ve 2 trimestru? Nebo co by se tak mohlo stát aby dítě nebylo v pořádku. Máte nějakou zkušenost. Na poslední kontrole vše ok.

olga_
14. srp 2020

A předtím jsi cítila? Je to individuální, ale pohyby většinou ucítíš u prvního těhotenství tak kolem 20. týdne, a pokud máš placentu vepředu, může to být i později...

michaela1990xx
14. srp 2020

Jsem prvorodicka a pohyby jsem cítila az tak kolem 20.tydne

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
daasqua
14. srp 2020

Já u prvního cítila až v 19tt. Jinak první jsou cítit takové malinké šimravé bublinky (aspoň u mě), není to přímo kopanec, nemají na to ještě sílu 🙂 Nyní jsem v 16tt a taky zatím nic necítím.

aneta15
14. srp 2020

Ja třetí dítě pořádně cítila až kolem 30 týdne. Taky jsem plašila. Syn je úplně v pořádku a teď bych byla ráda kdyby chvíli spal 😜

katule1990
14. srp 2020

Čekám první mimčo, první pohyb jsem cítila ve 21tt - přesně ve 20+3tt, dřív nic. V 17tt je podle mě na pohyby ještě celkem brzo 🙂.

martt
14. srp 2020

Ja jsem u prvního pohyby cítila až kolem 20 tt. Určitá rizika můžou být celé těhotenství, ale tim se vůbec nestresuj.A pokud byla kontrola ok, tak buď v klidu. 🙂

therezaa
14. srp 2020

Jsem v 16tt mám obavy úplně stejně jako ty. Mám za sebou několik nezdaru. A pohyby také ještě necítím a jsem druhorodicka

me_druhe_ja
14. srp 2020

Jestli si prvorodička, je 17tt strašně brzo. Já cítila první pidi pohyb 18+6. A to bylo taky poměrně brzo, často je to až kolem 20-21tt, i později.

katebk
14. srp 2020

Opravdové pohyby, které nešly zaměnit se střevama, až tak 24-25tt 🙂

klokanka31
14. srp 2020

U většiny těhotenství je to ještě moc brzo... Já teda někde kolem 13.tt cítila bublinky, a asi v 16-17.týdnu cítila silný kop. Ptala jsem se doktorky jestli to je vůbec možné, a prý je, ale je to vzácné... Takže buď v klidu, pořádných kopanců si užiješ ještě dost 😉 každé těhotenství je originál. Taky se říká že na konci těhotenství už tolik pohybů není, že miminko nemá tolik místa. A kdybys viděla jaké tsunami se dělo v mém bříšku týden před porodem ☺

koko123
15. srp 2020

Já cítila až v 18tt a přítel až v 21tt
Sestricka se mě pořád ptala, jestli už neco cítím, říkám ji, že ne a ona že je ještě brzy. Ale od 18tt cítím pravidelně. I jsme si podle malého mohli narizovat hodinky. Neplas 17tt je ještě brzy, a opravdu záleží týden od týdne.

slunickovm
24. srp 2020

V prvním tehu jsem cítila pohyby od 13.tt coz jsem pochopila az pozdeji kolem 16.tt ale v druhém tehu jsem cítila az kolem 22.-23tt a to jsem to od toho 13.tt cekala a byla znacne nervozni. Vse bylo ok mela jsem placentu na přední stene.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru